Faust1 Faust1 Faust1 Faust1

FAUST

  • 106 min
  • Tyskland
  • Spesialvisning
  • 12 år
  • 1 Visning
Faust1
Faust2
Faust3

Opplev den fabelaktige filmklassikeren Faust (1926) på stort filmlerret i Nidarosdomen, mens den tyske organisten Wolfgang Seifen improviserer på Nidarosdomens majestetiske Steinmeyerorgel.

Les mer

Med storslått scenografi, fantasifulle spesialeffekter og bemerkelsesverdig bruk av kontraster, er Faust et visuelt mesterverk. Den regnes blant de viktigste og mest banebrytende stumfilmene som ble laget. Kombinert med mektige orgeltoner i Nidarosdomen vil dette bli en filmopplevelse du sent kommer til å glemme!

Legenden om Johann Faust har blitt fortalt i ulike varianter – mest kjent er kanskje J.W. Goethes episke drama og denne imponerende filmen av F.W. Murnau.

I åpningsscenen inngår demonen Mefisto et veddemål med en erkeengel: Dersom han kan svekke den gamle alkymisten Faust sin sjel og ødelegge alt som er guddommelig i ham, vil Djevelen få herredømme over Jorden. Mefisto sprer sine mørke vinger over byen der Faust bor og kaster en dødelig pest ned til innbyggerne. For å få slutt på pesten, signerer Faust en kontrakt med Mefisto som får skjebnesvangre konsekvenser.

En film fra samlingene til Friedrich-Wilhelm-Murnau-Stiftung (www.murnau-stiftung.de) i Wiesbaden.

Visning

Tirsdag 05. mars 18.00 18.00 Annet
Utsolgt

Informasjon

Originaltittel Faust: Eine deutsche Volkssage
Regissør Friedrich W. MURNAU
År 1926
Lengde 106 min
Land Tyskland
Språk Engelsk (mellomtekster)
Tekst Engelsk
Skuespillere Emil JANNINGS, Gösta EKMAN, Camilla HORN

Filmen er en del av programserien

Spesialvisning