Charlatan 3 Charlatan 3 Charlatan 3 Charlatan 3

Charlatan

  • 118 min
  • Tsjekkia, Irland, Polen, Slovakia
  • Samfunn
Charlatan4
Charlatan 3
Charlatan1
Charlatan2

Charlatan er Tsjekkias Oscar-bidrag og Agnieszka Hollands nyeste spillefilm – fritt inspirert av den fascinerende sanne historien om naturmedisineren Jan Mikolášek (1889 – 1973).

Les mer

Mennesker står i timelang kø utenfor Mikolášeks store herskapshus med urinprøver på glass. Lidenskapelig og krass gjør han ting på sin egen ukonvensjonelle måte, og med den vakre assistenten Frantisek ved sin side diagnostiserer han pasienter i alle samfunnslag etter et raskt blikk på urinen. Evnene har gjort ham berømt og rik, og hvert regime ser nytte i hans spesielle evner, før, under og etter krigen. Men Mikolášek er ikke uten plager og feil, og det kan koste ham dyrt å opprettholde sin status i det totalitære Tsjekkoslovakia.

Den katolske og innesluttede Mikolášeks plages med skyld over sin seksualitet, og det er mye som lurer under overflaten når vi blir kjent med denne komplekse karakteren basert på mannen som fikk heltestatus i sin tid. Regissør Agnieszka Holland forteller med en stødig hånd en oppslukende og rørende fortelling om den plagede og geniale naturmedisineren som, på tross av motgang, viet livet til å helbrede mennesker.


Filmen er tilgjengelig på Kosmorama Digital 8. – 28. mars.

Se film og kjøp billett her

Informasjon

Originaltittel Charlatan
Regissør Agnieszka Holland
År 2020
Lengde 118 min
Land Tsjekkia, Irland, Polen, Slovakia
Språk Tsjekkisk
Tekst Engelsk
Skuespillere Ivan Trojan, Josef Trojan, Juraj Loj

Filmen er en del av programserien

Samfunn