Belfast1 Belfast1 Belfast1 Belfast1

Avslutningsfilm: Belfast

  • 97 min
  • Storbritannia
  • 1 Visning
Belfast3
Belfast1
Belfast2
Belfast3
Belfast4

Kosmorama er utrolig glade over å kunne annonsere Kenneth Branaghs Belfast som årets avslutningsfilm. Filmen er blitt nominert til hele syv Oscar-priser, blant annet for Beste film, Beste regi og Beste originalmanus. Kosmoramas publikum får muligheten til å få med seg førpremieren av filmen på festivalens siste dag.

Les mer

Kenneth Branagh har med Belfast laget sin mest personlige film så langt. Han har hentet inspirasjon fra egen barndom og skapt en gripende, men også humoristisk oppvekstskildring med konflikten i Nord-Irland som bakteppe.

Året er 1969. Den ni år gamle gutterampen Buddy interesserer seg for fotball, drager, tegneserier og Catherine, som går i klassen hans. Han vokser opp i en protestantisk arbeiderklassefamilie i Belfast. Et opprør finner sted i nabolaget, og britiske soldater blir et vanlig syn i gatene. Til tross for filmens alvorlige tematikk, er dette en oppløftende coming of age-fortelling med lekfull nostalgi og sentimentalitet.

Den allsidige Kenneth Branagh er kjent for sine Shakespeare-adapsjoner, deriblant Henry V (1989) og Hamlet (1996). Dessuten har han regissert kommersielle suksessfilmer som Thor (2011), Eventyret om Askepott (2015) og Mord på Orientekspressen (2017).

Belfast er blitt hyllet av kritikere, særlig på grunn av det autentiske manuset, de bunnsolide skuespillerprestasjonene, det vakre svarthvitt-fotoet og den originale bruken av Van Morrisons fengende musikk. Filmen har gått sin seiersgang på flere store filmfestivaler siden høsten 2021 og har håvet inn en rekke priser, deriblant publikumsprisen i Toronto. Dette er første gang filmen vises i Norge.

Før visningen av avslutningsfilmen vil vinnerne av Kosmoramas konkurranseprogram New Directors Awards og publikumsprisen annonseres.


Visning

Søndag 13. mars 19.00 19.00
Utsolgt

Informasjon

Originaltittel Belfast
Regissør Kenneth Branagh
År 2021
Lengde 97 min
Land Storbritannia
Språk Engelsk
Tekst Norsk
Skuespillere Caitriona Balfe, Jamie Dornan, Jude Hill