Anvil the Story of Anvil1 Anvil the Story of Anvil1 Anvil the Story of Anvil1 Anvil the Story of Anvil1

ANVIL! THE STORY OF ANVIL

  • 80 min
  • Canada, USA
  • Musikkfilm
  • 3 Visninger
Anvil The Story of Anvil
Anvil the Story of Anvil1
Anvil the Story of Anvil2
Anvil The Story of Anvil

Dette er en av historiens mest underholdende musikkdokumentarer. Der This Is Spinal Tap (1983) forteller om et fiktivt rockeband, dreier denne filmen seg om et virkelig band – og resultatet er minst like morsomt.

Les mer

Filmen handler om det kanadiske heavy metal-bandet Anvil, som fikk suksess tidlig på 80-tallet, men siden har populariteten sunket. Hvordan kan de gjøre tidenes comeback? Sjelden greier en musikkdokumentar å fange et så usminket portrett av en rockegruppe. Kameraet kommer usedvanlig tett på bandmedlemmenes drømmer, krangler, oppturer og – ikke minst – nedturer. Det hele er filmet med glimt i øyet og masse selvironi. Nettopp dette gjør Anvil! The Story of Anvil! til en av de sprøeste og festligste rockedokumentarene noensinne.

Filmen, som ble hyllet av kritikere og publikum da den kom i 2008, førte til en etterlengtet renessanse for bandet. Nå er filmen restaurert og relansert til stor glede for gamle og nye fans.

Visninger

Torsdag 09. mars 21.00 21.00
Kjøp billett
Lørdag 11. mars 19.00 19.00
Kjøp billett
Søndag 12. mars 19.00 19.00
Kjøp billett

Ekstra

Morten Haugdahl, historiker, forfatter og konservator på Rockheim, introduserer filmen torsdag 9. mars og lørdag 11. mars

Informasjon

Originaltittel ANVIL! THE STORY OF ANVIL
Regissør Sacha GERVASI
År 2008
Lengde 80 min
Land Canada, USA
Språk Engelsk
Tekst Ingen
Skuespillere Robb REINER, Steve LUDLOW

Filmen er en del av programserien

Musikkfilm