Image from i OS 2 Image from i OS 2 Image from i OS 2 Image from i OS 2 Image from i OS 2 Image from i OS 2

Staben har vokst!

Vi er tilbake fra sommerferie og kan endelig avsløre at Kosmorama har fått to nye ansatte: Mads og Julie! I den anledning har vi stilt dem noen spørsmål slik at publikum kan bli litt bedre kjent med noen av menneskene bak vår kjære filmfestival.

MADS OUTZEN - FILMANSVARLIG

Mads kommer fra tettstedet Sunndalsøra og er utdannet filmviter. Han har lang fartstid som festivalgjenger i Kosmorama og har et nært forhold til festivalen fra før.

Gratulerer med ny jobb som filmansvarlig i Kosmorama, Mads!


Tusen takk!

Hva slags erfaring har du fra tidligere?

Jeg har vært opptatt av kunst og kultur fra ung alder. Filmlidenskap sto likevel aller sterkest, så jeg endte opp med å studere filmvitenskap, noe jeg snart har gjort hele veien til en doktorgrad, mens jeg samtidig har drevet på med filmkritikk, filmkuratering og filmkursing. Ellers har jeg også både utdanning og erfaring som lærer, stor interesse for språk og samfunn, og har vært involvert i ganske mye forskjellig gjennom mange frivillige verv.

Hvilket forhold har du til festivalen fra før?

Jeg har både et nært og kjært forhold til Kosmorama, siden jeg har vært med på festivalen som frivillig og festivalgjenger helt fra jeg flyttet til byen for snart femten år siden og slik har tilbrakt en fin porsjon av livet mitt i festivalkinomørket.

Hvordan vil du sette ditt preg på programmet for neste års festival?

Min tanke her er både å bidra til å videreføre det gode arbeidet som allerede er gjort rundt programmering og det gode samarbeidet om programmet med resten av staben, men samtidig også sørge for enda større variasjon i ulike typer uttrykk eller filmspråk slik at vi får et særpreget program som favner om flest mulig spennende filmskapere og fanger opp best mulig det som rører seg i filmverdenen.

Hvordan vil du beskrive filmsmaken din? Og har du noen favorittfilmer du vil nevne?

Filmsmaken min er veldig eklektisk og går på tvers av alle mulige uttrykksformer, men jeg har nok en preferanse for både filmer og filmskapere som har særegne måter å gjøre ting på. Derfor inkluderer favorittlista alt fra Hitchcocks Vertigo, Fellinis 8 1/2, og Bunuels Belle de Jour, via Tarkovskijs Speil, Markers Sans Soleil, Lanzmanns Shoah, og Svankmajers Alice, og til Lynchs Mulholland Drive, Weerasethakuls Syndromes and a Century, og Arnolds Wuthering Heights – bare for å nevne eller nerde litt her.

Hva ser du mest fram til med å begynne i den nye jobben?

Det er jo mange ting, men aller mest å finne og formidle masse interessant film, slik at vi kan sikre et filmprogram som preges av både kunstnerisk kvalitet og mangfold og skape gode filmopplevelser for festivalpublikumet – med noe for alle og enhver.

Og til slutt - har du en Kosmorama-opplevelse du vil fremheve?

Jeg har jo hatt mange gode filmopplevelser på Kosmorama gjennom mine femten år på festivalen, men av det litt mer gøyale slaget husker jeg festvisningen av Grease som en flott opplevelse. Jeg tenkte egentlig ikke å være med på det, ble overtalt av entusiastiske folk og fin 50-talls-stemning i forkant og endte opp med et fantastisk gjensyn med en gammel favoritt (med frysninger som ganget seg!).

JULIE TOLLAN - JUNIORPRODUSENT

Julie er oppvokst på Byåsen i Trondheim, og har en bachelorgrad i Medievitenskap fra NTNU. Hun har allerede erfaring med å jobbe sammen med oss i Kosmorama etter å ha gjort en strålende jobb som praktikant både før og under festivalen tidligere i år.

Gratulerer med ny jobb som juniorprodusent, Julie!


Tusen takk!

Hvilket forhold har du til festivalen fra før?

Har hørt om festivalen flere ganger de siste årene, men min første ordentlige erfaring med Kosmorama hadde jeg under årets festival. Da skrev jeg min bacheloroppgave i Medievitenskap etter fullført praksis hos festivalen. Med andre ord blir Kosmorama 2023 teknisk sett mitt andre år med festival! Det gleder jeg meg til.

Hva slags erfaring hadde du i tillegg til praksisen din i Kosmorama?

Fra min tid som student har jeg vært aktiv i linjeforeningen for Medievitenskap, Primetime. Her har jeg hatt verv både i arrangement- og fadderkomité, i tillegg til rollen som økonomiansvarlig.

Allerede i min første uke hos Kosmorama har jeg fått bruk for mange erfaringer fra disse vervene for å løse mine arbeidsoppgaver. Man vet aldri hva man får bruk for av erfaring, selv om det kan være vanskelig å se nytten av det mens man holder på. Jeg hadde ikke trodd at så mye av det jeg drev med som økonomiansvarlig skulle gå igjen i jobben med festivalproduksjon, men der kan man se!

Erfaring med kaffedrikking og small talk kommer også godt med, da det er mye møtevirksomhet i denne bransjen.


Hvordan vil du sette ditt preg på programmet for festivalen i 2023?

Som den ansatte med kanskje minst erfaring i kulturbransjen fra før, håper jeg at jeg bringer med meg noen nye syn og tanker inn i årets festival. Som ferskt utdannet har jeg også en forkjærlighet for studentlivet i Trondheim, og håper jeg kan bidra til at samarbeidet med denne gruppa fortsetter å utvikle seg under årets festival.

Hvordan vil du beskrive filmsmaken din? Og har du noen favorittfilmer du vil nevne?

Jeg har ikke noen spesifikk favorittsjanger, men er glad i den litt mørke, absurde humoren i film - av typen Inglorious Basterds for å nevne noe. Jeg har også en særlig interesse for den estetiske delen av film, og en av mine favoritter er derfor The Grand Budapest Hotel, for ikke å nevne resten av Andersons filmografi!

Hva ser du mest fram til med å begynne i den nye jobben?

Har allerede i mine første dager med Kosmorama erfart hvor mye denne gjengen brenner for god film. Jeg gleder meg til å lære mye fra mine kollegaer, og utvikle min kunnskap ved å se på masse film!

Og til slutt - har du en Kosmorama-opplevelse du vil fremheve?

Jeg må innrømme at jeg ikke rakk å se en eneste film under Kosmorama 2022! Jeg vil derfor påstå at mitt favorittminne heller var da vi hjalp til med å bygge opp festivalkaféen. Det å oppleve at festivalen begynte å ta form, og kjenne på festivalstemningen på Prinsen kino, var noe helt for seg selv. Jeg gleder meg til neste års festivalstemning også, og til å forhåpentligvis få med meg en filmvisning eller to.

Vi gleder oss til en spennende tid i Kosmorama med dere!

Aktuelt