Praksisheader Praksisheader Praksisheader Praksisheader Praksisheader Praksisheader

Praksiselevene Ada og Edvards erfaringer hos Kosmorama

Les om hvordan praksiselevene Ada og Edvards tid hos Kosmorama var, hva de gleder seg mest til med festivalen 2024, og få noen filmtips!

I uke 43, 44 og 45 var Kosmorama så heldige å ha besøk av praksiselevene Ada og Edvard fra VG1 salg, service og reiseliv. Denne opplevelsen har vært lærerik og givende for begge parter. Kosmorama-staben fikk et nytt og friskt perspektiv på arbeidet og festivalplanleggingen, og praksiselevene fikk prøve seg på både møtevirksomhet, praktisk arbeid og festivalplanlegging.
For å avslutte praksistiden stilte vi dem fem kjappe spørsmål.

IMG 20231101 113457

Edvard

Hvordan har det vært å være praksiselev hos Kosmorama?
Å være praksiselev her har vært spennende og lærerikt. Vi fikk mange ulike arbeidsoppgaver og fikk bli med ut i møter og andre slags ting. Vi fikk lære hvordan det er bak kulissene av kosmorama, og hvordan de planlegger og arrangerer filmfestival hvert år.

Hva har vært det artigste du har gjort i praksistiden?
Vi har fått være med på filmvisning sammen med elevjury med elever fra både katedralskolen og ungdomsskoleelever fra Huseby. Vi fikk se film og var til og med medlem av juryen.

Hva har du lært i praksistiden hos Kosmorama?
Vi har fått lære hvordan man skal arrangere og planlegge en festival på stor skala, hvordan de får tak i filmer å vise, og hvordan alle involvert jobber for å være produktiv i filmfestival-businessen.

Hva tror du blir det beste med Kosmorama sin 20. utgave i 2024?
Det blir interessant å vite hvordan det funker, og har funnet igjen kjærligheten min for film og kino.

Sist men ikke minst, hva er favorittfilmen din?
Jeg har ikke en favorittfilm, men det er mange jeg liker. Alle filmer jeg har sett har jeg egentlig likt. Jeg anbefaler Five Nights at Freddy’s og Mesteparten av spider-man filmene :)

ADA

Hvordan har det vært å være praksiselev hos Kosmorama?
Jeg er veldig fornøyd med praksisvalget. Vi hadde det veldig gøy men samtidig veldig lærerikt. Vi har hatt mye variasjon i disse tre ukene. Vi har vært innom kontorarbeid, møter, rydding, sett filmer og klippet og tegnet ”biletter”. Det har vært spennende og nye oppgaver hver dag.

Hva har vært det artigste du har gjort i praksistiden?
Jeg synes at det artigste var å få være med på møter og se hvordan det er å planlegge en film festival. Vi fikk også se noen filmer sammen med noen elever fra Huseby ungdomsskole og katta videregående.

Hva har du lært i praksistiden hos Kosmorama?
I løpet av disse ukene har vi lært hvordan der er å jobbe i Kosmorama, og hvordan det er før en festival. Vi har hørt hva de snakker om på planleggingsmøter og fått være med å ta avgjørelser. Vi har lært om kulturen bak Kosmorama og hva de vil oppnå med disse filmfestivalene.

Hva tror du blir det beste med Kosmorama sin 20. utgave i 2024?
Vi har sett noen av filmene som kanskje skal vises i løpet av året, jeg tror det blir veldig bra. De har mange fine og gode planer til den neste festivalen.

Sist men ikke minst, hva er favorittfilmen din?
Jeg har ikke en spesifikk film som er favoritten, men det går i Joker, Fast and furious, IT, 8 mile. (Skrekk/action)

Takk til Ada og Edvard for tre innholdsrike uker!

Unnamed 1
Unnamed 3
Unnamed 4
Unnamed 5
Unnamed
IMG 20231101 113831
IMG 20231101 113828 1

Aktuelt