Filminvest Pitchvinner Trond M Venaasen 03221 Filminvest Pitchvinner Trond M Venaasen 03221 Filminvest Pitchvinner Trond M Venaasen 03221 Filminvest Pitchvinner Trond M Venaasen 03221 Filminvest Pitchvinner Trond M Venaasen 03221 Filminvest Pitchvinner Trond M Venaasen 03221

Pitchepris-vinnere på Kosmoramas bransjedager.

Under Kosmoramas bransjedager ble det avholdt to pitchekonkurranser: Filminvests Dramapitch og Investorpitchen for film og spill. Tirsdag 7. mars hadde de respektive juryene kåret en vinner hver og det ble prisutdeling på DIGS.

VINNER AV FILMINVESTS DRAMAPITCH

Manusforfatter Trond Morten Venaasen gikk seirende ut av Filminvest sin Dramapitch under Kosmorama filmfestival tirsdag kveld. Premien på 200 000 kroner utstedes av Filminvest og skal benyttes til manusutvikling av prosjektet "Slim"

I januar utlyste Filminvest en pitchepris på 200 000 kroner til manusutvikling av en dramaserie tematisk forankret i fondets region. Konkurransen var åpen for manusforfattere bosatt i Norge, og det kom inn totalt 37 bidrag til konkurransen.

Juryen valgte ut følgende fire finalister, som fikk pitche under Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival:

“Heimert” – Malin Sunde
“Slim” – Trond Morten Venaasen
“Fritz Moen” – Eirik Svennson
“Café Haiti” – Mari Nilsen Neira

Under prisutdelingen på Kosmorama tirsdag kveld, kunngjorde juryen at vinneren av konkurransen var Trond Morten Venaasen som mottok 200 000 kroner av Filminvest, som skal benyttes til manusutvikling av prosjektet “Slim”.

Juryens begrunnelse:

“Blant årets påmeldte til Filminvest sin pitchekonkurranse var det en rekke sterke prosjekter, og et variert utvalg både når det kom til målgruppe, sjanger og tematikk. Juryen har hatt mange interessante diskusjoner rundt de ulike prosjektene, men valget av vinneren var enstemmig.

Juryen lot seg imponere av en engasjerende, presis og gjennomarbeidet pitch som ble levert med merkbar skaperglede og kunnskap om tema. Forfatteren lykkes i å formidle en tydelig overordnet visjon og har en sterk forståelse for serieformatets behov og muligheter. Premisset for serien fremstår klokkeklart og hyperrelevant. Dette er noe vi ikke har sett tidligere og serien belyser en tabubelagt og relevant problemstilling i vår tid. Juryen ser konturene av tydelige karakterer med både sterk vilje, frykt og sårbare sider som danner grobunn for godt drama og sterk identifikasjon. Forfatteren har lykkes med å sette ideen sin i en kontekst som balanserer humor og alvor på eminent vis. Serien vil også bidra til større mangfold og representativitet på skjermen.Prisen går til det juryen har tro på at kan bli et førsteklasses humordrama mange vil kjenne seg igjen i uansett hvor du kommer fra i verden eller hva du veier. Vinneren av årets pitchekonkurranse er Trond M K Venaasen med humordrama SLIM. “

Juryen besto av:
Tanya Nanette Badendyck, Head of Scripted Content Norway-Viaplay
Eric Vogel, Daglig leder og produsent Tordenfilm
Martin Persson, Executive produsent Anagram Sweden

Investorpitch 03176

Vinner investorpitchen

Lykkelig prisvinner Lars Olav Muri (til venstre) v/Setback-Riddlebit. Til høyre prisutdelere Knut Eilif Halgunset fra SpareBank 1 SMN. Foto: Eirik Haldberg

BESTE INVESTORPRESENTASJON

Vinneren av «Beste investorpresentasjon» ble spillet Setback fra Riddlebit Software. Lars Olav Muri var en av 4 som fikk presenentere sitt prosjekt for av kompetent investor jury bestående av Aurora Koteng - Koteng Eiendom, Nils André Williksen - Williksen Export, Martin Berre - Folkeinvest, Knut Eilif Halgunset - SpareBank 1 SMN under Bransjedagene på Kosmorama tirsdag. Premien på 75.000 kr er gitt av SpareBank 1 SMN, Filminvest og Midtnorsk Filmsenter.

For første gang ble det arrangert en investorfrokost for film og spill under Bransjedagene på Kosmorama. Formålet var sørge for at næringslivet i Trøndelag skulle få møte den audiovisuelle bransjen i Trøndelag. En ny rapport slår nemlig fast at Trøndelag har høyest vekst i film- og spillnæringene av samtlige regioner i Norge. Investorfrokosten er ett samarbeid mellom Næringsforeningen i Trondheimsregionen, Midgard Filmkommisjon, Midtnorsk Filmsenter, Filminvest, SpareBank 1 SMN og Kosmorama.

Under Panelsamtale om film- og spillinvestering stilte de spørsmål om hva skal til for å oppnå videre vekst og for å etablere en bærekraftig film- og spillindustri som tiltrekker seg investorer og næringsliv og hva kan den å lære av Trøndelags matsatsning?

Panelet besto av filmprodusent Aage Aaberge (Kampen om Narvik, Kon-Tiki, Den 12. mann), Tinka Town kreativ produsent og medgründer av Ravn Studio), Lasse Berre (nestleder i Næringsforeningen, Berre Kommunikasjon), Kristin Furunes Strømskag (ordfører på Frøya) og Martin Persson (Tynne Blå Linjen). Moderator: Solveig Sigmond Ræstad. Panelet ble avsluttet med en oppfordring fra Solveig Ræstad om det finnes en mulighet for å gjøre Trøndelag ekstra attraktiv? Ville en regional Insentivordning styrke den Trønderske film og spillbransjen?

IMG 3523

Panelsamtale om film- og spillinvestering

Fra venstre: Solveig Ræstad, Aage Aaberge, Kristin Furunes Strømskag, Tinka Town, Lasse Berre og Martin Persson

Så brakte det løs med Investorpresentasjon der 4 utvalgte film og spill prosjekter fikk pitche sine prosjekter foran en erfaren investorjury. De 4 prosjektene som fikk presentere seg var Dag Hoel Filmproduksjon med sin dokumentar om TNT, Studio Gauntlet med spillet Måke, Klipp og Lim med sin animasjonsserie Huggingtons og Riddlebit Software som gikk av med seieren med sitt spill Setback.

Aktuelt