Mari Nilsen Neira Mari Nilsen Neira Mari Nilsen Neira Mari Nilsen Neira Mari Nilsen Neira Mari Nilsen Neira

Original dokumentar-idé vant pitchepris

Mari Nilsen Neira og Mali Finborud Nøren vant Filminvests pitchekonkurranse 2022. Prosjektet deres er en personlig dokumentar som på en original måte gir innblikk i et av Norges viktigste rockeband.

Filminvests pitchekonkurranse ble avholdt i forbindelse med Midtnorsk film- og spillmarked, som ble arrangert på Kosmoramas tredje festivaldag.

- Dette betyr veldig mye for utviklingen av prosjektet videre, så tusen hjertelig takk, sa Mari Nilsen Neira da hun tok imot prisen.

Prisen er på 200.000 kroner, som skal gå til utvikling av vinnerprosjektet.

Fire interessante prosjekt

Det var fire prosjekt som konkurrerte i årets pitchekonkurranse. Disse hadde blitt forhånds-juryert. Hver deltaker fikk 8 minutter til å presentere sin filmidé og 7 minutter til å svare på spørsmål fra juryen.

Alle prosjektene var kino-dokumentarer med tematisk forankring i Trøndelag eller Innlandet.

De fire prosjektene var:
"Alf Prøysens verden" - Thomas Robsahm
"Elliott" - Maida Hals Eirheim
"Kamp mot vindmøller" - Håvard Bustnes
"Prosjekt Herstory" - Mari Nilsen Neira/Mali Finborud Nøren

Juryen besto av Aslaug Holm fra Fenris Film, Anne Gjelsvik fra NTNU og Ole Kristian Hedemann fra HiNN.

Juryens begrunnelse

Vi har lest og hørt fire gode pitcher som alle er verdig til å bli realisert som kinofilm. Men juryen har tatt utgangspunkt i de tre kriteriene i utlysningen: Velge en film som har potensial til å selge 15000 kinobilletter, som er relevant og som viser originalitet. Vi har valgt en vinner som innfrir på alle kriteriene. Og det er en film som har alt:

Det er en film som berører oss av nostalgiske grunner, og som har så mange spennende, relevante linjer i fortellingen. Den skildrer kunsten versus destruktivitet, kreativitet versus livets utfordringer. Vi får bli med på en unik nåtidshistorie hvor vi er tett på når det skapes ny musikk med alt det innebærer av konflikter og motstand, og gir et portrett av et av Norges viktigste band gjennom 40 år.

Aktuelt