Åge TS Operaen 7 2 1 POST Åge TS Operaen 7 2 1 POST Åge TS Operaen 7 2 1 POST Åge TS Operaen 7 2 1 POST Åge TS Operaen 7 2 1 POST Åge TS Operaen 7 2 1 POST

Opplev premiere på Åge-film og live opptreden

Onsdag 9. mars blir det urpremiere på konsertdokumentaren Dekksgutten. Før filmen skal Åge Aleksandersen, Gunnar Pedersen og Trondheimsolistene opptre live for publikum.

Åge Aleksandersen, Gunnar Pedersen og Trondheimsolistene har siden 2019 hatt et nært samarbeid, og så langt har de spilt over 60 konserter.

Nå har samarbeidet også resultert i en film, regissert av Sverre Brandtzæg. Her får publikum bli med på konserter på Svalbard og i Operahuset i Oslo, samtidig som filmen gir et unikt innblikk i Åges karriere.

Onsdag 9. mars får filmen sin urpremiere på Nova kinosenter under Kosmorama – Trondheim internasjonale filmfestival.

Åge TS Diverse B ROLL 1 39 1

- Spennende og skummelt
- Da jeg fikk forelagt forslaget om at dette skulle bli film, var jeg i utgangspunktet veldig skeptisk, som jeg er til det meste, ler Åge Aleksandersen.

Men samtidig ga dette ham muligheten til å bli med på et prosjekt som ikke ligner noe han har vært med på før.

- Jeg får anledning til å jobbe med enda flere flinke og dedikerte folk som har en lidenskap for det de holder på med, og det er lærerikt for meg. Ergo er han Aleksandersen nå blitt satt på skolebenken og får være med på noe som er kjempespennende og også veldig skummelt, sier Åge.

Han innrømmer han at en filmpremiere med ham selv som hovedperson ligger et godt stykke utenfor komfortsonen hans.

Skal opptre live før filmen
Før filmvisningen skal Åge, Gunnar og Trondheimsolistene spille noen låter live i kinosalen. Her føler Aleksandersen seg mer på hjemmebane.

- Det å spille, det kan vi. Jeg gleder meg til det, og det blir en veldig fin inngang til filmen. Vi har spilt såpass mye at jeg vil påstå at vi er i kanonform, sier Åge.

Åge TS Operaen 7 2 2 POST

To ulike musikalske verdener
Åge Aleksandersen og Gunnar Pedersen har spilt sammen i en årrekke, mens samarbeidet med Trondheimsolistene er relativt ferskt. Det startet i forbindelse med Olavsfestdagene i 2019, og siden har de imponert publikum over hele landet.

Det er to ulike musikalske verdener som smelter sammen. Knut Størdal og Knut Anders Vestad har laget de nye arrangementene til Åges låter.

- Gunnar og jeg har dukket ned i en helt annen verden. Vi leverte fra oss sangene og fikk dem tilbake med andre farger og nye innfallsvinkler. Dette er kjempespennende for oss, sier Åge.

Figurerer også i Alle hater Johan
Åge Aleksandersen er også aktuell i en annen film under årets Kosmorama. I festivalens åpningsfilm, Alle hater Johan, blir en yngre utgave av ham selv portrettert av musikeren Jonas Ledang.

- Jeg har sett noen glimt fra det, og det er jo råskummelt, sier Åge og ler.

- Jeg har vist klippet til noen som kjenner meg godt, og de sier at «dette er jo deg». For meg er dette en solid påminnelse om at årene går. Det blir artig å se filmen!

- Hvordan er forholdet ditt til Kosmorama fra før?

- Fra avstand ser jeg at Kosmorama preges av faglig dyktighet og stor entusiasme, og at det er bra for Trondheim at det finnes en filmfestival i byen, sier Åge.

Åge TS Diverse B ROLL 2 7 1

Kosmorama 7.-13. mars
Kosmorama-direktør Silje Engeness gleder seg også til den storstilte Dekksgutten-premieren.

- Vi i Kosmorama er veldig glade for å kunne ha premiere på denne filmen. Åge Aleksandersen sammen med Gunnar Pedersen og Trondheimsolistene er noe av det beste Trøndelag har å by på. Det blir flott å kunne oppleve både levende musikk og film denne kvelden, sier Engeness.

Kosmorama går av stabelen 7.-13. mars. Da kan publikum oppleve ny film fra hele verden og av ypperste kvalitet på Prinsen kinosenter. Det blir også arrangementer og filmvisninger andre steder i Trondheim, deriblant Dekksgutten som vises på Nova. Billetter ligger ute på kosmorama.no.

Alle foto: Valkyrien Productions

Aktuelt