Meg eier ingen1 Meg eier ingen1 Meg eier ingen1 Meg eier ingen1 Meg eier ingen1 Meg eier ingen1

Olavskino 2021

Programmet til årets Olavskino er klart!

TRONDHEIM INTERNASJONALE OLAVSFEST er en uke i månedsskiftet juli/august fylt av fest og folkeliv, av kvalitetskonserter og samtaler, av pilegrimsvandringer og gudstjenesteliv, av kultur­uttrykk med farge og smak, rytme og stillhet, til glede og ettertanke – kort sagt, opplevelser som berører.

Årets Olavskino er et samarbeid med Cinemateket Trondheim og inneholder et program med ferske filmer som bidrar sterkt til refleksjon­en rundt årets festi­valtema, rettferdighet. Kun filmen Meg eier ingen har blitt vist i Trondheim tidligere, men blir til gjengjeld introdusert av Åsa Linderborg, forfatteren bak selvbio­gra­fien som filmen er basert på.

Pris: 155,- per forestilling

PROGRAM:

THE NEW GOSPEL (Milo Rau, 2020)
Ilen kirke, onsdag 28. juli kl. 17:00.

I The New Gospel – det nye evangeliet – blandes en dramatisering av Jesu lidelseshistorie med lidel­sene til – og utnyttelsen av – vår tids migranter. Her spilles Jesus av en svart afrikaner, som er en papir­løs flyktning i Sør-Italia, men han er også en aktivist som drar i gang et opprør for verdighet blant migrantene. Hva ville Jesus ha sagt i dag? Hvor ville hans disipler komme fra? Regissør Milo Rau sier at han ikke kan lage en Jesus-film uten å ha med vår tids utstøtte.

QUO VADIS, AIDA? (Jasmila Zbanic, 2020)
Ilen kirke, torsdag 29. og fredag 30. juli kl. 17:00.

Det største massemordet i europeisk etterkrigshistorie fant sted i Srebrenica i dagene 11. til 22. juli 1995. Rundt 8000 bosniske muslimer ble henrettet av bosniskserbiske styrker under ledelse av Ratko Mladic. 8. juni i år ble han dømt til livsvarig fengsel for massakren. Aida er en lærer og tolk som forsøker å få FN til å ta ansvar for befolkningens sikkerhet, sam­ti­dig som hun desperat forsøker å redde sin egen familie. En usedvanlig sterk film.

MEG EIER INGEN (Kjell-Åke Andersson, 2013)
Ilen kirke, lørdag 31. juli kl. 17:00.

Da Lisa var fire år gammel forlot moren hjemmet. På grunn av dårlig samvittighet lar hun datteren bli igjen sammen med den alkoholiserte faren. I årene som går kjemper Lisa for å beholde heltebildet av sin far som hun tross alt elsker. Til slutt stilles hun overfor et avgjørende valg. Meg eier ingen er en gripende, varm og sorg­mun­ter oppvekstberetning fra Sverige på 70-tallet. Først og fremst en sterk fortelling om et far-datter-forhold utenom det vanlige, men også et portrett av det svenske sosial­demokratiet og tiåret som markerte vendepunktet for det svenske «folkhemmet». Filmen bygger på Åsa Linderborgs kritiker­roste selvbiografi med samme navn. Åsa er til stede på Olavsfest og vil introdusere filmen selv.

EMANUEL (Brian Ivie, 2019)
Ilen kirke, søndag 1. august , mandag 2. august og tirsdag 3. august kl. 17:00.

Emanuel er en dokumentarfilm om de tragiske drapene på ni svarte mennesker i en kirke i Charls­ton, Sør-Karolina. Drapsmannen var en 21 år gammel hvit rasist. Han oppsøkte en bibelgruppe i kirken, satt sammen med dem og ba sammen med dem i en time, før han begynte å skyte. 48 timer senere, midt i sorgen, ga familiene til de ni ofrene uttrykk for tilgivelse da de møtte morderen i retten. Filmen er en used­va­n­lig sterk fortelling om rettferdighet og tro, kjærlighet og hat og tilgivelsens helende mulighet.

Aktuelt