Kosmorama filmtips Midsommar Kosmorama filmtips Midsommar Kosmorama filmtips Midsommar Kosmorama filmtips Midsommar Kosmorama filmtips Midsommar Kosmorama filmtips Midsommar

Filmtips for sommeren!


Kosmorama anbefaler kvalitetsfilmer for hele sommeren. Disse titlene kan du få med deg enten på det store lerretet eller på ulike strømmetjenester!

Barbie (2023)

Kosmorama filmtips barbie

Hi Barbie! Vi gleder oss til å se denne på kino i sommer!

Fra den Oscar-nominerte manusforfatteren og regissøren Greta Gerwig (Lady Bird) kommer Barbie, med Oscar-nominerte Margot Robbie (I, Tonya) og Ryan Gosling (La La Land) som Barbie og Ken. Med seg har de blant annet America Ferrera, Kate McKinnon, Dua Lipa, Simu Liu, Will Ferrell og Helen Mirren.

Gerwig har regissert Barbie og skrevet manus med Oscar-nominerte Noah Baumbach (Marriage Story), basert på Mattels Barbie.

Filmens produsenter er Oscar-nominerte David Heyman (Gravity), Margot Robbie, Tom Ackerley og Robbie Brenner, med Michael Sharp, Josey McNamara, Ynon Kreiz, Courtenay Valenti, Toby Emmerich og Cate Adams som eksektive produsenter.

Gerwigs kreative team bak kamera, inkluderer den Oscar-nominerte filmfotografen Rodrigo Prieto (Brokeback Mountain), den seks ganger Oscar-nominerte produksjonsdesigneren Sarah Greenwood (Beauty and the Beast), klipper Nick Houy (Lady Bird), den Oscar-vinnende kostymedesigneren Jaqueline Durran (Little Women), VFX-supervisor Glen Pratt (Paddington 2), og musikk av Mark Ronson og Andrew Wyatt.

Aldersgrense: 6 år


Oppenheimer (2023)

Kosmorama filmtips oppenheimer

Hvor: Trondheim Kino

Christopher Nolan er tilbake på det store lerretet i løpet av juli. Oppenheimer forteller historien om den amerikanske forskeren J. Robert Oppenheimer og hans rolle i utviklingen av atombomben.

Cillian Murphy har hovedrollen i denne stjernespekkede filmen med blant andre norske Trond Fausa på rollelisten.

Basert på den prisvinnende boken "American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer" av Kai Bird og Martin J. Sherwin.

Aldersgrense: se trondheimkino.no for aldersgrense

Point Break (1991)

Kosmorama filmtips point break

Hvor: Streaming

En FBI-agent som etterforsker en serie med bankran infiltrerer en mistenkt gjeng. Etter hvert som han kommer tettere innpå dem, må han velge mellom plikt og vennskap.

Aldersgrense: 12 år

Dazed and Confused (1993)

Kosmorama filmtips dazed

Hvor: Streaming

Det er siste skoledag på en videregående skole i en liten by i Texas i 1976. De eldste elevene trakasserer de yngste, og alle gjør sitt beste for å drikke seg fulle, prøve narkotika, og ha sex.

Aldersgrense: 15 år

Weathering with you (2019)

Kosmorama filmtips weathering

Hvor: Streaming

Den sommeren han begynner på videregående rømmer Hodaka hjemmefra, fra det landlige Japan til metropolen Tokyo. Det blir på alle måter en grensesprengende opplevelse. Været er nitrist og det regner hele tiden. En dag møter han Hina på et gatehjørne. Hun er energisk, smart og viljesterk og ikke minst så har hun helt fabelaktige krefter: hun kan stoppe regnet, gjøre himmelen blå og få sola til å skinne!

Bli med på en ny og eventyrlig reise til Makoto Shinkais fantastiske anime-univers.

Aldersgrense: 9 år

Trillingene fra Belleville (2003)

Kosmorama filmtips triples

Hvor: Streaming

Champion, som er adoptert av bestemoren, er en ensom liten gutt. Bestemoren merker at Champion er gladest når han får sykle. Årene går og Champion, som ved hjelp av bestemor har trent hardt for å bli en skikkelig syklist, er en dag klar til å melde seg på verdens tøffeste konkurranse innen sykkelsporten, Tour de France! Men under rittet blir Champion kidnappet...

Aldersgrense: 7 år

Sommeren med Monika (1953)

Kosmorama filmtips sommar3

Hvor: Streaming

Harry og Monika er et ungt par som lever på kant med samfunnet. For å flykte fra sin kjedelige småbytilværelse drar de til en øde øy for å tilbringe sommeren der.

Aldersgrense: 16 år

Walkabout (1971)

Kosmorama filmtips walkabout

Hvor: Streaming

Etter fryktelige omstendigheter befinner en tenåringsjente og lillebroren hennes seg forlatt i den australske villmarken. Å komme seg til sivilisasjonen skal bli en nesten uoverkommelig prøvelse. Men heldigvis møter de en aboriginsk gutt som bestemmer seg for å hjelpe dem. "Walkabout" er en av Nicolas Roegs tidlige flotte verk.

Aldersgrense: 12 år

Memories of Murder (2003)

Kosmorama filmtips memories

Hvor: Streaming

Året er 1986. Et lite lokalsamfunn rystes av flere drap.

En lokal politimann og en etterforsker fra storbyen blir satt til å etterforske saken. De må ty til desperate og til tider brutale midler. Ryktene om at det kan være en seriemorder sprer seg og et intenst mediefokus gjør ikke saken lettere.

Filmen er basert på den sanne historien om Sør-Koreas første seriemorder. Memories of Murder regnes i dag som en moderne klassiker og trekkes ofte fram som en av de beste koreanske filmene noensinne laget. Nå kan du endelig se dette originale mesterverket fra Oscar-vinner Bong Joon-ho, regissøren av Parasitt, på kino.

In the Mood for Love (2000)

Kosmorama filmtips LOVE

Hvor: Streaming

Hongkong i 1962. Chow og Su flytter inn samtidig i samme bygning. Ektefellene deres etterlater dem ofte til seg selv, så de omgås med hverandre i stedet.

Aldersgrense: Tillatt for alle

Aktuelt