Filmtips nettside header uke47 Filmtips nettside header uke47 Filmtips nettside header uke47 Filmtips nettside header uke47 Filmtips nettside header uke47 Filmtips nettside header uke47

Filmtips uke 47

Kosmorama anbefaler kvalitetsfilmer for denne uken. Denne uken anbefaler vi animasjonsfilmer i anledning premieren av Gutten og hegren på Trondheim kino.

Disse titlene kan du få med deg enten på det store lerretet eller på ulike strømmetjenester!

Gutten og hegren

Hegren2

Hvor: Trondheim Kino

Året er 1943, og Mahitos mor omkommer under den amerikanske bombingen av Tokyo. Familien flytter ut til landsbygda, men den 12 år gamle gutten strever med å finne seg til rette på sitt nye hjemsted. En dag dukker det opp en mystisk hegre. Det viser seg at fuglen kan snakke, og den leder Mahito inn i en parallell verden der moren hans fortsatt lever ...

Med førsteklasses animasjon, rørende coming-of-age drama og en fortryllende eventyrverden inspirert av japansk mytologi, inneholder Gutten og hegren alt man forventer av en Hayao Miyazaki-film. Dette er en håndtegnet originalhistorie og den 82 år gamle mesterens mest personlige film. Filmen har vært en formidabel kinosuksess i Japan.

Gutten og hegren kommer på kino i originalversjon, japansk tale med norske tekster.
Aldersgrense: 9 år


Flukten fra hønsegården (35mm)

Chickenrun

Hvor: Cinemateket

Klassisk stop-motion animasjonsfilm om en modig gruppe høns som vil rømme fra en kyllingfarm - nå i 35mm på Cinemateket!

På gården til mister Tweedy bor en stor gruppe høner som legger egg. De lengter etter frihet. Når gårdbrukerne vil legge om driften og bruke hønene som paifyll, så haster det å klare å rømme. Kyllingene frykter at de skal bli slaktet, grillet, stekt og plassert i frikassé-gryta. Med den britiske kyllingen Ginger og den amerikanske hanen Rocky i spissen, planlegger fuglene en modig flukt fra gården.

Flukten fra hønsegården er den første spillefilmen fra engelske Aardman Animations, det Oscar-vinnende teamet bak de populære kortfilmene om Wallace og Gromit. Figurene i filmen er laget i leire, og det tok hele fire år å gjøre animasjonsfilmen ferdig.

Norsk tale, utekstet.

Aldersgrense: 6 år

Grave of the Fireflies og Min nabo Totoro

Fireflies

Hvor: Strømmeplattformer

På strømmeplattformene denne uken anbefaler vi to japanske animasjonsfilmer fra 1988, Studio Ghiblis gjennombruddsfilm Min nabo Totoro, og Isao Takahatas Grave of the Fireflies.

Grave of the Fireflies

Slutten av andre verdenskrig. Amerikansk brannbombing av japanske fattigkvarter av tre. To foreldreløse barn. Fjorten år gamle Seita og hans fire år yngre søster Setsuko kjemper for å overleve på den japanske landsbygda. For Seita og søsteren hans er de uforstående og urettferdige landsmennene en større plage enn de stadig tilbakevendende bomberaidene.

Min nabo Totoro

Alle elsker Totoro fra animasjonsmesteren Hayao Miyazaki.

Søstrene Satsuki og Mei har flyttet til et gammelt hus på landet, med skogen som nærmeste nabo. Der blir de kjent med den skogsvokteren Totoro, kattebussen og deres vidunderlige, magiske verden! Det blir en sommer helt utenom det vanlige.

Min nabo Totoro passer for filmelskere i absolutt alle aldre og kan sees med norske stemmer og i originalversjon - til glede for nye og gamle generasjoner Ghibli-fans!

Aktuelt