Filmtips uke 45 Filmtips uke 45 Filmtips uke 45 Filmtips uke 45 Filmtips uke 45 Filmtips uke 45

Filmtips uke 45

Kosmorama anbefaler kvalitetsfilmer for denne uken. Denne uken omfavner vi høstmørket og anbefaler en rekke stemningsfulle filmer om vandring i mørket.

Disse titlene kan du få med deg enten på det store lerretet eller på ulike strømmetjenester!

Sult 2020

Sult

Hvor: Trondheim Kino

Denne filmen har først premiere på tirsdag 14. november, men vi anbefaler å sette av datoen og bestille billetter allerede denne uken! Da kommer nemlig regissør Jan Vardøen på besøk for premierevisningen.

SULT 2020 er basert på Knut Hamsuns roman "Sult", og vi følger en fattig kunstner som må leve under Coronavirusets inntog i 2019/20. Filmet i sin helhet i Oslo under pandemien med en veldig sterk samling av norske skuespillere. Jonathan Chedeville spiller helten, Mimmi Tamba er Ylajali og vi får se Bjørn Sundquist, Hélen Vikstvedt, Inger Helge Jordal, Hans Olav Brenner med flere i de øvrige rollene. Filmen har allerede vunnet flere priser på internasjonale festivaler.

"Sjelden - om noen gang - har jeg sett en så bra norskprodusert film, og jeg kan ikke forstå annet enn at dette blir en pris-høstende film, og Norges bidrag til neste Oscar-filmfestival."
- Simen Moe, Byen vår Lillestrøm

Werckmeister Harmonies

Werck2

Hvor: Cinemateket

Béla Tarrs mesterverk om menneskets dårskap.

Dersom man bare skal se én film av Bela Tarr og virkelig få et inntrykk av hans egenartede stil, hans menneskesyn og metafysiske undringer, så er Werckmeister Harmonies filmen. Vi har her de lange, komplekse tagningene, de sjokkerende visuelle løsningene og menneskets ufattelige dårskap. Nytt i forhold til hans andre filmer er at han introduserer kunstneren, den gode, den som får rollen som den hellige dåre. Den som speiler de andres feil og mangler. Småbyen får besøk av et omreisende freakshow med to attraksjoner – en enorm utstoppet hval og en liten prins. Ryktene løper som ild i byen, prinsen har overnaturlige evner og kommer med et budskap. Hva dette er, strides de om, er det et varsel om verdens undergang eller skal han befri dem fra håpløsheten som ligger tykt over byens befolkning? Noen ser muligheten i frykten og uroen som piskes opp, andre går i dekning. Den fortettede aggressive stemningen som bygger seg opp må finne sin utløsning.

Aldersgrense:15 årStalker

Stalker

Hvor: Strømmeplattformer

Et mystisk område som kalles ”sonen” bebos ifølge ryktene av romvesener. I sonen finnes det et rom der ens innerste ønsker oppfylles. Men det er forbudt å gå inn i området, noe som så klart bare gjør det enda mer ettertraktet. En forfatter og en vitenskapsmann benytter en guide for å ta seg inn og undersøke denne myteomspunne plassen. Stalker er en salig blanding av science fiction, filosofi og psykologi, og betraktes som Tarkovskijs magnum opus.


Aktuelt