Filmtips nettside header 2023 Filmtips nettside header 2023 Filmtips nettside header 2023 Filmtips nettside header 2023 Filmtips nettside header 2023 Filmtips nettside header 2023

Filmtips uke 44

Kosmorama anbefaler kvalitetsfilmer for denne uken. Disse titlene kan du få med deg enten på det store lerretet eller på ulike strømmetjenester!

Jeanne du Barry

Dubarry

Hvor: Trondheim Kino

Åpningsfilmen i Cannes med Johnny Depp og Maïwenn i hovedrollene.

Kostymedramaet som åpnet filmfestivalen i Cannes handler om kurtisanen Jeanne i Frankrike på 1700-tallet. Jeanne bruker all sin kløkt og skjønnhet til å klatre oppover i det sosiale hierarkiet, og ender til slutt opp i Versailles hos selveste kong Ludvig XV.

Jeanne Bécu (spilt av regissøren selv, Maïwenn) ble født som datteren til en fattig syerske i 1743. Hun vokser opp til å bli en arbeiderklassekvinne som er sulten på kultur og nytelse, og bruker sin intelligens og sjarm til å steg for steg klatre til de høyeste nivåene i samfunnet. Hun blir favoritten til kong Ludvig den 15. (Johnny Depp) og dermed hans siste offisielle elskerinne. De blir vanvittig forelsket, og mot all anstendighet og etikette flytter Jeanne til Versailles, hvor forholdet hennes til kongen skandaliserer hoffet. Jeanne du Barry er et romantisk kostymedrama som sammen med skuespillerne og filmmusikken får fram grandiositeten til Versailles og den franske kongefamilien.

The Killer

Killer

Hvor: Cinemateket

Ny stilsikker thriller fra David Fincher, regissøren av Fight Club og The Social Network.

Etter en skjebnesvanger nestenulykke kjemper en leiemorder mot sine arbeidsgivere, og seg selv, på en internasjonal menneskejakt han insisterer på ikke er personlig.

The Killer er en nådeløs og stilfull noir-historie som gir oss et dypdykk i leiemorderens sakte forfallende sinn. Finchers regi skaper en mørk og intens atmosfære som omfavner karakteren. Her gjenforenes han med Andrew Kevin Walker, manusforfatteren bak Finchers definitive gjennombruddsfilm Seven.

Filmen hadde verdenspremiere ved filmfestivalen i Venezia i september og får eksklusiv kinopremiere på cinemateket 31. oktober.

Aldersgrense: 15 år


X og Pearl

Pearl

Hvor: Strømmeplattformer

Kjenner du på Halloweenstemningen denne uken? Da kan vi anbefale slasherfilmen X på strømmetjenesestene, etterfulgt av forløperen Pearl for en helaften av skrekkfilmer fra reggisør Ti West. Pearl hadde norgespremiere på Kosmorama i 2023, og nå er tilgjengelig på strømming for deg som gikk glipp av den da, eller har lyst på et gjensyn.

Selv om handlingen i Pearl foregår før X, var X den første filmen som ble sluppet i serien, så vi anbefaler å se denne først.

X:

Et filmteam ankommer en øde gård i Texas kommer for å spille inn en voksenfilm. Vertene deres, et stille, eldre ektepar, viser stor interesse for sine unge gjester. Når natten faller på, dreier parets interesse mer over mot vold.
Aldersgrense: 15 år

Pearl:

Innestengt på familiens isolerte gård må Pearl ta seg av sin syke far under sin fromme mors bitre vaktsomme øye. Pearl lengter etter et glamorøst liv slik hun har sett det på film, men hennes ambisjoner, fristelser og undertrykkelse kolliderer med hverandre.
Aldersgrense: 15 år

Aktuelt