Filmtips header uke 43 Filmtips header uke 43 Filmtips header uke 43 Filmtips header uke 43 Filmtips header uke 43 Filmtips header uke 43

Filmtips uke 43

Kosmorama anbefaler kvalitetsfilmer for denne uken. Disse titlene kan du få med deg enten på det store lerretet eller på ulike strømmetjenester!

Tillsammans 99

Ts992

Hvor: Trondheim Kino

I 1975 var kollektivet en storfamilie.

I 1999 - 24 år senere - er den blitt til verdens minste. Det er bare Göran - verdens snilleste - og Klasse, som vever filleryene sine - igjen. Når Klasse i all hemmelighet inviterer til Görans bursdagsselskap, gjenforenes hele kollektivet til en uforglemmelig kveld. Hva har skjedd i livene deres siden sist? Har det gått dem godt? Hvem ble en kjent forfatter og hvem havnet på mentalsykehus? Lever drømmene fra syttitallet? Hvem husker Peter? Spiser Göran fortsatt grøt?
«Tillsammans 99» er en film som vil berøre og bevege kinopublikummet med humor, glede og til og med tristhet. En komedie og en alvorlig historie om tidens gang og om selve livet.


Regi: Lukas Moodysson

Aldersgrense: tillatt for alle

Sonisk Musikkfilmfestival Trondheim

Sonisk

Hvor: Cinemateket

Sonisk musikkfilmfestival 2023 arrangeres 26.-29. oktober på Cinemateket i Olavshallen

En hel helg i høstmørke fylles med musikalske filmopplevelser (eller filmatiske musikkopplevelser) når det beste av det beste fra musikkfilmens verden presenteres. Festivalprogrammet består av 16 filmer, og i tillegg blir det platemesse, fester og mye annet gøy.

Tillsammans

Ts2

Hvor: Strømmeplattformer
Skal du se Tillsammans 99 denne uken? Hvorfor ikke ta et tilbakeblikk på forgjengeren fra år 2000 med det samme!

Året er 1975 i det svenske folkhemmet. Det er en tid da barrikadestormerne står steilt mot sosialdemokratene. Elisabeth tilhører de sistnevnte, men hun pakker snippesken når mannen Rolf blir vanskelig. Sammen med barna søker hun trygghet hos broren Göran. Han er en av mange som befolker kollektivet "Tillsammans", en radikal storfamilie med mange personligheter mellom 25 og 35 år - pluss noen barn.

Her diskuteres det friskt om det meste som er galt med Sverige, og innimellom forsøker de å praktisere fri sex - med vekslende hell.

Elisabeth og og barna får mye nytt å tenke på i møtet med storfamilien og mistroiske naboer. Samtidig prøver Rolf å sette korken på spritflasken for å vinne tilbake kjernefamilien sin. Han finner god støtte i ensomme Birger, som ikke vil at Rolf skal ende som ham.

Det er en historie om ulike mennesker som prøver å leve sammen. Familielykke og -ulykke, sex, kjærlighet, vennskap og fotball er ingredienser som vil endre livet for alle som er innom "Tillsammans".

Regi: Lukas Moodysson

Aldersgrense: 11 år

Aktuelt