Filmtips nettside header 2023 Filmtips nettside header 2023 Filmtips nettside header 2023 Filmtips nettside header 2023 Filmtips nettside header 2023 Filmtips nettside header 2023

Filmtips uke 42

Kosmorama anbefaler kvalitetsfilmer for denne uken. Disse titlene kan du få med deg enten på det store lerretet eller på ulike strømmetjenester!

Killers of the Flower Moon

Kotfm2

Hvor: Trondheim Kino

Kritikerrost krim-thriller fra Martin Scorsese, med Leonardo DiCaprio, Robert De Niro og Lily Gladstone i hovedrollene.

På 1920-tallet blir flere medlemmer av Osage-urfolket i Oklahoma myrdet under mystiske omstendigheter. Alle ofrene har tilfeldigvis tilknytning til svært oljerike landeområder, som mange har sterk interesse for. Seriemordene trigger den første store FBI-etterforskningen under J. Edgar Hoovers ledelse.

Killers of the Flower Moon hadde verdenspremiere under filmfestivalen i Cannes.

Mesterregissør Martin Scorsese gjenforenes med Robert De Niro (Taxi Driver, Raging Bull, Goodfellas) for tiende gang, og med Leonardo DiCaprio (Gangs of New York, The Aviator, The Wolf of Wall Street) for sjette gang. Filmen er basert på David Granns bestselgende roman som tar for seg disse virkelige hendelsene.

Aldersgrense: 15 år

Trondheim Arkitekturfilm Festival

Kosmorama filmtips

Hvor: Cinemateket

20.-22. oktober foregår Trondheim Arkitekturfilm Festival . Årets program inneholder 12 filmer, med visninger fordelt over to dager, på Cinemateket i Olavshallen, samt på Dora 1.

I det stille har en vakker arkitektur-begivenhet vokst frem i Trondheim. For tredje år på rad kan du skli ned i et godt sete hos Cinamateket og bytte ut Trondheims høstmørke med to tette, lune dager med film. På denne stillferdige festivalen kan du nyte et utvalg av filmer om et fotogent fag - om arkitekturens mange sider - poesi, gleder, intriger og dilemmaer.

Bak festivalen står Martin Høgh Olsen som arrangør, sammen med Trondheim BoBy, TAF, NTNU/AD-fakultetet, og denne gangen også ByarkitektenVelkommen til to fortettede dager med faget arkitektur!

Er det på årets arkitekturfilmfestival du skal lære at god urbanisme og tettere byer dreier seg om omgivelser der man kommer tettere på hverandre på en god og berikende måte?
Hvordan velger vi verdiene som skal prioriteres i den tette byen?
Hvilke målsettinger og regler skaper vi for å forme omgivelsene slik at kompromissene uttrykker en kraftfull felles kultur - for mange?
Kan positiv friksjon bli byens foretrukne kvalitet? For hvem pirker egentlig i utsikten min?
Byarkitekt Are Risto Øyasæter / Oktober 23

Mean Streets

Meanstreets2

Hvor: Strømmeplattformer

Mean Streets er Martin Scorseses andre film, og den som lanserte Harvey Keitel og Robert de Niro som kommende stjerner. Filmen er et sjeldent nakent miljøportrett av det småkriminelle livet i Little Italy, noen bakgater i hjertet av Manhattan, og som med sin hardkokte realisme har dannet skole for kommende generasjoner av amerikanske uavhengige regissører. Både Scorsese og de to hovedrolleinnehaverne, Keitel og De Niro, kjente dette miljøet fra sin egen oppvekst, og har de beste forutsetninger for å skape et fascinerende bilde av et isolert innvandrersamfunn og menneskene som befolker det.

Aldersgrense: 15 år

Aktuelt