Filmtips nettside header 2023 uke 40 Filmtips nettside header 2023 uke 40 Filmtips nettside header 2023 uke 40 Filmtips nettside header 2023 uke 40 Filmtips nettside header 2023 uke 40 Filmtips nettside header 2023 uke 40

Filmtips uke 39 (barnefilmer!)

Kosmorama anbefaler kvalitetsfilmer for denne uken. Disse titlene kan du få med deg enten på det store lerretet eller på ulike strømmetjenester! Denne uken anbefaler vi film for familien - og spesielt de minste!

Lars er LOL

Kosmorama filmtips lars lol

Hvor: Trondheim Kino

Velkommen til premierevisning av en av høstens koseligste familiefilmer: Lars er LOL✨ Filmen er basert på den bestselgende boka av Iben Akerlie, og Iben vil selv introdusere visningen denne søndagen.

Amanda kommer tilbake til skolen etter sommerferien, og er fremdeles stormforelsket i klassekameraten Adam. Men Amanda tør ikke å vise at hun liker ham. Hun tør knapt å si hei. Alt blir mye vanskeligere når Amanda får en oppgave hun anser som en sosial katastrofe: Hun blir fadder for den nye gutten i klassen, Lars, som har Downs syndrom. Selv om Amanda ikke har lyst, sier hun til slutt ja.

Lars skaper uønsket oppmerksomhet for Amanda. Hun synes han dummer henne ut foran Adam og de andre på skolen. Men når Amanda blir bedre kjent med Lars, oppdager hun at de likevel har mye til felles. Hos Lars slipper Amanda seg løs og tør endelig å vise seg som den hun er.

Selv om de blir gode venner, er det fremdeles viktig for Amanda å holde vennskapet skjult på skolen, spesielt for Adam og ikke minst Anna, klassens mest populære. Og da Amanda begynner å henge med Anna bare for å komme tettere på Adam, blir alt bare verre. Hos Anna er det ikke kult å henge med Lars, tvert imot er det kult å henge ham ut.

I frykt for selv å bli hengt ut, ender Amanda opp med å svikte Lars. Hun gjør noe fryktelig, som hun virkelig angrer på. Hvordan skal hun gjøre det godt igjen, og si unnskyld til Lars?

«Lars er LOL» er basert på Iben Akerlies bestselgende roman med samme navn fra 2016.

Aldersgrense: 6 år

Barnefilmklubben: Albert og den hemmelige Skybert (2023)

Kosmorama filmtips albert

Hvor: Cinemateket

Noen ganger kjeder Albert Åberg seg. Da er det fint å ha en hemmelig usynlig venn som alltid kan leke akkurat når Albert vil! Skybert er akkurat som en ekstra liten gutt som bor sammen med Albert og pappa. Skybert skal ha sin egen skål når de spiser frokost. Skybert skal ha sin egen sitteplass på bussen. Noen ganger så roter til og med Skybert bort pappa sine ting!

Filmen er regissert av Tomas Alfredson, mannen bak Oscarnominerte Tinker Tailor Soldier Spy.

En perfekt kinofilm for de minste!

Billetter: 40,-

Medlemskort Cinemateket: 50,-

Gratis for voksne i følge med barn.

Aldersgrense: Tillatt for alle

Elemental

Kosmorama filmtips elemental

Elemental er en helt ny originalfilm fra Disney og Pixar satt til Elementby, hvor ild-, vann-, jord- og luftinnbyggere bor sammen.

Vi møter Tirild, en tøff, kvikk og ildfull jente som utvikler et vennskap med den morsomme og mer avslappende typen Evann. Vennskapet utfordrer hennes syn på verdenen de lever i.

Pixar Animation Studios står bak filmer som Innsiden ut, Wall-E og Se opp.

Før Elemental vises kortfilmen "Carls stevnemøte".

Aldersgrense: 6 år.

Aktuelt