Filmtips nettside header uke 36 2023 Filmtips nettside header uke 36 2023 Filmtips nettside header uke 36 2023 Filmtips nettside header uke 36 2023 Filmtips nettside header uke 36 2023 Filmtips nettside header uke 36 2023

Filmtips uke 36 (pride-fokus)

Kosmorama anbefaler kvalitetsfilmer som tar for seg LHBT-tematikk i anledning Trondheim Pride denne uken. Disse titlene kan du få med deg enten på det store lerretet eller på ulike strømmetjenester!

Hør her'a!

Kosmorama filmtips hør

Hvor: Trondheim Kino

Fredag 8. september kjører Trondheim Kino førpremiere med filmbesøk fra høstens store norske familiefilm Hør her’a!

Møt manusforfatter Erlend Loe, regissør Kaveh Tehrani og produsenter Yngve Sæter og Ingvil Sæther Berger til samtale etter filmen.

Om Hør Her'a!

Endelig sommerferie! Det eneste tenåringen Mahmoud ønsker seg er en avslappende sommer uten mas. Men så kommer onkel Ji på besøk fra Pakistan. Og hvem tror du får ansvaret for å være hans Oslo-guide? Jo, Mahmoud selvfølgelig. Og ikke nok med det, lillebror Ali har en hemmelighet som snur hele tilværelsen på hodet. Sommerferieplanene går med andre ord ikke på skinner ...

Hør her’a! er en forfriskende, varm og rørende film som sender dine egne fordommer rett i fleisen på deg, og etterlater ingen uberørt.

Filmen er basert på Gulraiz Sharifs suksessroman og er regissør Kaveh Tehranis første spillefilm. Manuset er skrevet av Erlend Loe og Nora Landsrød.

Hedwig and the Angry Inch

Kosmorama filmtips hedwig

Hvor: Cinemateket

Hedwig and the Angry Inch er en queer-kultklassiker som blander punk- og dragkultur. Den følger Hedwig som prøver å klare seg som musiker etter å ha flyktet fra Øst-Tyskland ved å forvandle seg til en kvinne og bruke morens pass. Det er ikke en typisk transhistorie, men utforsker problemstillinger rundt kjønn og seksualitet som vil være kjent for mange og er skrevet, framført og regissert av det ikke-binære ikonet John Cameron Mitchell. Filmen basert på stykket har fått mye av den samme kulturen rundt seg som Rocky Horror Picture Show. Dette er antså ingen vanlig filmopplevelse, det er en happening, en perfekt måte å komme i stemning for en skeiv kveld på Trondheim Pride sin avslutningsfest.

Ta med ditt beste drag/glamrock /punk-antrekk og få den fulle Hedwig-opplevelsen.

Har du aldri Hedwiget før? Du er ikke alene, vi tar vare på deg!

Blue Jean

Kosmorama filmtips blue

Hvor: Streaming

I denne intense spillefilmdebuten til Georgia Oakley møter vi gymlæreren Jean. Hun havner i knipe når Thatcher-regjeringen innfører «Section 28». Denne rekken av lover forbyr promoteringen av homoseksualitet i britiske skoler og skaper problemer for Jean, både i privatlivet og på jobb.

En kveld møter hun tilfeldigvis en av sine unge elever på et utested for skeive, og hun vet ikke lenger om hemmeligheten hennes er trygg. Når Jean plutselig blir vitne til en hendelse i jentegarderoben mellom to av sine elever, blir hun tvunget til å ta et valg - skal hun fortelle sannheten eller beskytte seg selv?

Filmen skildrer usikkerheten og sårbarheten ved å være homofil i Storbritannia på slutten av 80-tallet, og den skaper en ektefølt og intens atmosfære.

Aktuelt