Filmtips nettside header 2023 uke 25 Filmtips nettside header 2023 uke 25 Filmtips nettside header 2023 uke 25 Filmtips nettside header 2023 uke 25 Filmtips nettside header 2023 uke 25 Filmtips nettside header 2023 uke 25

Filmtips uke 25


Kosmorama anbefaler kvalitetsfilmer for uka. Disse titlene kan du få med deg enten på det store lerretet eller på ulike strømmetjenester!

Beau is Afraid (2023)

Kosmorama filmtips baeuu

På utkikk etter det sære?

Beau Is Afraid er en amerikansk surrealistisk skrekkfilmkomedie skrevet, regissert og produsert av Ari Aster. Her møter vi skuespillere som Joaquin Phoenix, Nathan Lane, Patti LuPone, Amy Ryan, Kylie Rogers, Parker Posey, Stephen McKinley Henderson, Hayley Squires, Michael Gandolfini, Zoe Lister-Jones og Richard Kind. Filmen er co-produsert og distribuert av A24 i selskapets tredje samarbeid med Ari Aster, etter Hereditary (2018) og Midsommar (2019).

Aldersgrense: 15 år.

North by Northwest (1959)

Kosmorama filmtips Northy

Hvor: Cinemateket

Alfred Hitchcocks legendariske spenningsfilm med Hollywood-ikonet Cary Grant i hovedrollen.

Reklamemannen Roger O. Thornhill forveksles med en hemmelig agent og jages gjennom Amerika både av fiendtlige spioner og av myndighetene. Den eneste han våger å forholde seg til, er en mystisk og blendende vakker kvinne (Saint) som han heller ikke føler seg trygg på – han vet ikke om hun vil elske med ham eller drepe ham. Kanskje begge deler?¨

Tittelen henspeiler på et sitat fra Hamlet: ”I am but mad north-north-west”. På samme måte som Hamlet ikke har noen å henvende seg til fordi alle tror han er gal, vikles Thornhill inn i et nett av så usannsynlige hendelser at ingen tror ham, noe som betyr at han må komme seg ut av vanskelighetene alene. Cary Grant gjør en strålende rolle, som den lett furtne, men sjarmerende og du verden så handlekraftige hovedpersonen.

North by Northwest er en film full av scener du sannsynligvis har sett selv om du ikke har sett hele filmen. Hitchcock presenterer den ene storslagne set-piecen etter den andre, og det er tydelig å se hvordan spion- og spenningsfilmer som kom etterpå har latt seg inspirere av denne filmen. North by Northwest er en forrykende opplevelse du er nødt til å se på det store lerretet!

Aldersgrense: 11 år

The Sisters Brothers (2018)

Kosmorama filmtips sisters

Hvor: NRK, Filmoteket og mer.

Året er 1851 og vi befinner oss i den villeste vesten. Brødrene Eli og Charlie Sisters er to notoriske drapsmenn og nådeløse dusørjegere. Nå er de på jakt etter Hermann Kermit Warm, som etter sigende har funnet opp en genial måte å vaske frem gull. Han skylder en god slump penger og ønskes utlevert død eller levende. Helst det første. Dette er en rå, vakker og morsom westernfilm, med et stjernelag av skuespillere som Joaquin Phoenix, John C. Reilly, Jake Gyllenhaal og Riz Ahmed.

The Sisters Brothers er basert på Patrick Dewitts roman ved samme navn.

Jacques Audiard er en av Frankrikes fremste regissører, kjent for filmer som Profeten, Deephan og Rust og bein. Han vant Sølvløven for beste regi i Venezia for The Sisters Brothers.

Her lurer døden rundt hver sving. Man skal tenke fort og trekke enda fortere. Brødrene Sisters er gode til begge deler. I hvert fall det siste.

Aldersgrense: 15 år


Aktuelt