Filmtips nettside header 2023 Filmtips nettside header 2023 Filmtips nettside header 2023 Filmtips nettside header 2023 Filmtips nettside header 2023 Filmtips nettside header 2023

Filmtips uke 22


Kosmorama anbefaler kvalitetsfilmer for uka. Disse titlene kan du få med deg enten på det store lerretet eller på ulike strømmetjenester!

How to Blow up a Pipeline (2022)

Kosmorama filmtips pipe

Hvor: Trondheim Kino

Nå har du sjansen til å se en Kosmorama-film fra årets program som virkelig bør oppleves på det store lerretet.

En gjeng unge og radikale klimaaktivister går i gang med en livsfarlig aksjon. De skal sprenge en viktig oljerørledning i Texas. Med sin ikke-kronologiske struktur og intelligente klipping skaper filmen en neglebitende intensitet av de sjeldne. Parallelt med sabotasjen, vises tilbakeblikk som skildrer hvorfor aktivistene velger å ty til kontroversielle virkemidler i klimakampen. På denne måten gir filmen svært interessante og troverdige karakterstudier.

Norske Kristine Frøseth spiller en av hovedrollene i How to Blow Up a Pipeline, som er løst basert på ei bok med samme navn av den svenske akademikeren og aktivisten Andreas Malm. Å lage en actionfylt spenningsfilm ut av en bok om politisk teori høres kanskje ut som en umulig oppgave, men regissør Daniel Goldhaber har klart det. Dette er en av de beste «heist»-filmene på mange år, som treffer tidsånden perfekt.

Aldersgrense 12 år.

Aftersun (2022)

Kosmorama filmtips Aftersun

Hvor: Cinemateket

Elleve år gamle Sophie drar på chartertur til Tyrkia med faren Calum en gang på 90-tallet. Til vanlig bor Sophie hos sin mor, og den årlige ferieturen er derfor en etterlengtet anledning til å tilbringe kvalitetstid med den kule og morsomme faren. Lykkelige ferieøyeblikk flyter over i det melankolske, da Calum har sitt å stri med og prøver å skjule det for Sophie.


Aftersun er en varm skildring av regissør Charlotte Wells´ egne barndomsminner. Hun kaller filmen en emosjonell selvbiografi. Paul Mescal (Normal People) briljerer i rollen som Calum sammen med nykommeren Frankie Corio som spiller Sophie. Filmen ble en av de store snakkisene på filmfestivalen i Cannes i fjor, og har blitt nominert til en hel rekke av prestisjefylte priser.

Aldersgrense 12 år.

Liv Ullmann - A Road Less Traveled (2023)

Kosmorama filmtips Liv Ullmann

Hvor: Viaplay

Kosmorama elsker Liv Ullmann, og vi ser frem til å få henne hjem på besøk igjen i fremtiden. I mellomtiden kan vi nyte denne godbiten. Liv Ullmann - A Road Less Traveled er en dokumentarserie som skildrer livet og virket til Liv Johanne Ullmann, norsk ikon og verdensomspennende kunstner. Gjennom tre episoder utforskes hennes liv, karriere og bidrag til nasjonal og internasjonal kulturarv.

Aldersgrense 7 år.

Aktuelt