Filmtips nettside header Uke 40 Filmtips nettside header Uke 40 Filmtips nettside header Uke 40 Filmtips nettside header Uke 40 Filmtips nettside header Uke 40 Filmtips nettside header Uke 40

Filmtips uke 40

Kosmorama anbefaler kvalitetsfilmer for denne uken. Disse titlene kan du få med deg enten på det store lerretet eller på ulike strømmetjenester!

Tapt barndom

Kosmorama filmtips dalva

Hvor: Trondheim Kino

Gikk du glipp av denne på Kosmorama 2023? Nå kan du se Tapt barndom på Trondheim kino fra og med 6. oktober!

Dalva på 12 år bor alene sammen med sin far. En kveld stormer polititet inn i hjemmet deres og tar Dalva med til et ungdomshjem. Dalva får etter hvert en ny venn i romkameraten Samia og sosialarbeideren Jayden og gradvis forstår hun at kjærligheten og omsorgen hun delte med faren ikke var den hun trodde. Med hjelp fra Samia og Jayden lærer Dalva å bli barn igjen.

Aldersgrense 9 år


Voice

Kosmorama filmtips voice

Hvor: Cinemateket

Filmen Voice har Trondheimspremiere på Cinemateket med besøk av regissør Ane Hjort Guttu 6. oktober kl. 18.00. Da møter regissøren til samtale med Carl Martin Faurby (Trøndelag senter for samtidskunst) og Q&A med publikum etter filmen.

På filmverkstedet VOICE i Groruddalen lærer ungdom å lage korte filmer tenkt for sosiale medier om ting som opptar dem. En etablert filmskaper har fått øynene opp for verkstedet, og kommer for å lage en film om dem. Ganske snart møter hun motstand og krav om medvirkning. Hvilken rett har hun som utenforstående til å fortelle deres historie?

Voice er en film om unge mennesker og mediene. På filmverkstedet lærer ungdommene å uttrykke seg gjennom enkle verktøy. Verkstedet ledes av aktivistene Dawit, Sara og Juan på ukonvensjonelt vis, der alle deltar og skaper noe sammen. Den erfarne filmskaperen Rhea, som kommer for å lage film om dem, har en tradisjonell tilnærming til dokumentarfilm skaping, og det tar ikke lang tid før ungdommene begynner å lure på om hun er rett person til å fortelle deres historie.

Aldersgrense: 9 år

The Wonderful Story of Henry Sugar

Henrysugar Kosmorama filmtips

Wes Anderson har filmatisert fire noveller av Roald Dahls som nå har kommet ut som fire separate kortfilmer på streaming. Disse er The Wonderful Story of Henry Sugar, The Swan, The Rat Catcher og Poison. Perfekt for en mini-kortfilmfestival i sofaen!

The Wonderful Story of Henry Sugar
(40 min)
En rik mann legger ned stor innsats for å mestre en usedvanlig evne for å jukse i pengespill.

Poison
(17 min)
En mann oppdager en giftslange sovende i sengen, i denne kjente novellen av Roald Dahl.

The Rat Catcher
(17 min)
I en engelsk landsby lytter en reporter og en mekaniker til en rottefangers lure plan for å overliste sitt bytte.

The Swan
(17 min)
To store, dumme bøller er på nådeløs jakt etter en liten, smart gutt i denne ungdomsnovellen av Roald Dahl.

Aldersgrense: 10 år

Aktuelt