Den siste våren2 Den siste våren2 Den siste våren2 Den siste våren2 Den siste våren2 Den siste våren2

Kosmoramafilmer på kino

Kosmorama 2023 hadde over 80 filmer på programmet, og selv den mest rutinerte festivalgjest fikk nok ikke med seg absolutt alle. Noen av filmene fra årets festivalprogram går nå eller kommer på kino. Benytt deg av denne muligheten til å se gode filmer du kanskje gikk glipp av under festivalen på det store lerret!

DEN SISTE VÅREN

Den siste våren3

Eira bor i ei lita bygd i Nord-Norge. Hun føler seg i skyggen av storesøstera Vera, som er mer utadvendt og har en større omgangskrets. Men Eira merker at det er noe uforklarlig som skjer med Vera. For å forstå storesøsteras adferd, begynner Eira å lese dagboka hennes. Den avdekker et mørke som lillesøstera ikke vet hvordan hun skal takle.

NORWEGIAN DREAM

Norwegian Dream1

Norwegian Dream var årets åpningsfilm, og ga festivalen en pangstart med flere utsolgte visninger. Filmen er en realistisk skildring av to unge menn som møtes på tvers av kulturer og utvikler et nært forhold til tross for utfordrende omstendigheter. Norwegian Dream er en heltrøndersk film, spilt inn på Frøya, Hitra, Orkanger og Trondheim.

The Quiet Girl

The Quiet Girl1

Vinneren av Kosmoramas publikumspris i 2023 var nydelige The Quiet Girl.
Cáit er ei stille og sjenert jente på ni år. Hun blir sendt vekk fra sin dysfunksjonelle familie for å bo hos noen fjerne slektninger gjennom sommeren. I sitt nye hjem møter hun en omsorg hun ikke er vant med, men etter hvert får hun vite at fosterforeldrene bærer på en tung hemmelighet.

Boy From Heaven

SAMF Boy From Heaven

Den unge fiskersønnen Adam får muligheten til å studere ved det svært prestisjetunge Al-Azhar-universitetet, et politisk og religiøst maktsentrum i både Egypt og sunniislam. Når universitetets øverste leder dør og etterlater seg et maktvakuum, blir Adam ufrivillig involvert i et intrikat spill om den ettertraktede posisjonen som etterfølger.

EIKETREET OG DYRENE SOM BOR DER

Eiketreet 1

I det franske skogområdet Sologne søker mus, maur, fugl og fauna tilflukt - rundt et eiketre yrer det av liv. Gjennom fire årstider blir vi kjent med de som bor der, samt og deres samspill med det 210 år gamle eiketreet og ikke minst hverandre. Dette er en dialogfri film og et av årets mest visuelt slående naturfilmopplevelser på det store lerretet - midti blinken for både store og små.

Dokumentarfilmskaperene Laurent Charbonnier og Michel Seydoux viser på en unik måte det hemmelige livet til hovedkarakterene - nemlig dyrene.

Flere Kosmoramafilmer kommer på kino gjennom året.
Grip sjansen til å se det du ikke rakk fra årets festivalprogram, eller kanskje se årets favoritt på nytt?

Allerede nå kan du sikre deg festivalpass til 2024!

Aktuelt