Torleif Kvinnesland Kosmorama TKV1849 Torleif Kvinnesland Kosmorama TKV1849 Torleif Kvinnesland Kosmorama TKV1849 Torleif Kvinnesland Kosmorama TKV1849 Torleif Kvinnesland Kosmorama TKV1849 Torleif Kvinnesland Kosmorama TKV1849

Ingen russiske filmer på Kosmorama

Det blir ingen russiske filmer som vises under Kosmorama 2022.

Da Kosmorama-programmet ble offentliggjort 18. februar var det med to russiske filmer på plakaten: Kaptein Volkonogov unnslipper og Where Are We Headed.

I samråd med filmenes distributører har festivalen nå besluttet å trekke filmene.

Kosmorama-direktør Silje Engeness sier følgende om denne beslutningen:

- Boikott er et sterkt våpen, og det sitter langt inne å ty til det, men når Russland går til en så brutal krig mot Ukraina som de gjør nå, er det ikke forenlig med å vise russisk film. Vi har den største medfølelse med det ukrainske folket. Når dette er sagt så er vi klar over at dette først og fremst er Putins krig som går utover uskyldige både i Ukraina og Russland.

Det ukrainske filmakademiet og Det europeiske filmakademiet har oppfordret internasjonale filmfestivaler til å boikotte russisk film, og dette har også bidratt til at Kosmorama nå går for dette. Les mer om Det europeiske filmakademiet sin oppfordring her.

Alle som har kjøpt billett til de to filmene vil få billetten refundert. De som har kjøpt med klippekort/festivalpass vil få billetten refundert til sitt kort.

Aktuelt