Filmtips nettside header 2024 copy Filmtips nettside header 2024 copy Filmtips nettside header 2024 copy Filmtips nettside header 2024 copy Filmtips nettside header 2024 copy Filmtips nettside header 2024 copy

Filmtips uke 16

Kosmorama anbefaler kvalitetsfilmer for denne uken.
Disse titlene kan du få med deg enten på det store lerretet eller på ulike strømmetjenester!

Civil War

Ciwil war

Hvor: Trondheim Kino

Welcome to the frontline.
Intenst og dramatisk, og satt i nær fremtid: Et team av journalister reiser gjennom USA under en raskt eskalerende borgerkrig som har oppslukt hele nasjonen. Denne intense og realistiske kinoopplevelsen vil plassere deg helt ytterst på stolsetet!

Regi og manus er ved Alex Garland, som tidligere har gitt oss bl.a Annihilation og Ex Machina.

Showing Up

Showing up

Hvor: Cinemateket

Lizzy er kunstner. Hun skal snart ha utstilling og jobber med å gjøre ferdig verkene til den – små delikate, lekne kvinneskulpturer. Men samme hvor målrettet hun er, så kommer det stadig noe i veien. Venner, familie og deltidsjobben på en kunstskole tapper henne for energi og distraherer. For ikke å snakke om naboen Jo, som også er kunstner og dessuten Lizzys huseier, og så travelt opptatt med sine egne kommende utstillinger at hun ikke har tid til bry seg med Lizzys problemer.

Ex Machina

Ex machina

Hvor: strømming

Følg opp Alex Garlands nyeste film Civil War med å se Ex Machina på strømming.

"I en begavet internettmilliardærs avsidesliggende bolig tar en ung mann del i et merkelig eksperiment: Å teste en kunstig intelligens, plassert i kroppen til en vakker robotjente."

Certain Women

Certain women

Hvor: strømming

I tillegg til Kelly Reichardts Showing Up på Cinemateket anbefaler vi å se Certain Women på strømmeplattformene.

"Langt der ute på de store slettene i det nordvestlige Amerika møter vi fire kvinner som strever med å stake ut sin egen kurs."

Aktuelt