Filmtips nettside header 2023 Filmtips nettside header 2023 Filmtips nettside header 2023 Filmtips nettside header 2023 Filmtips nettside header 2023 Filmtips nettside header 2023

Filmtips uke 14

Kosmorama anbefaler kvalitetsfilmer for denne uken.
Disse titlene kan du få med deg enten på det store lerretet eller på ulike strømmetjenester!

The Sweet East

Sweet east

Hvor: Trondheim Kino

Gikk du glipp av denne på Kosmorama i år? Nå har du sjansen til å se The Sweet East på Trondheim Kino!

«Mesterfotograf Sean Price Williams fikk Cannes-festivalen til å eksplodere med sin første film som regissør!» - Montages Lillian, en tenåring fra Sør-Carolina, skilles fra klassen sin på en skoletur til Washington DC under en skyteepisode på en bar. Derfra legger hun ut på et Alice i eventyrlandaktig eventyr til de mørkeste avkrokene av samtidens USA.

Før The Sweet East tok Cannes-festivalen med storm i vår, var Sean Price Williams først og fremst kjent som filmfotograf for filminteresserte. Gjennom fotoarbeid på noen uavhengige amerikanske filmer, har han markert seg som en svært spennende filmfotograf. Med regidebuten stadfester han dette ytterligere. Filmen, en nihilistisk reise gjennom USA, der hverken konservative eller liberale er trygge, er stappfull av bekmørk humor som på mesterlig vis tar tempen på en nasjon på bristepunktet. Foran kameraet har Williams med seg stjerneskuddet Talia Ryder (Never Rarely Sometimes Always), Simon Rex (Red Rocket), Jacob Elordi (Euphoria), og en rekke andre.

Kjærlighetens Kjøtere

Kk

Hvor: Cinemateket

Det er 1925. Norges hovedstad har skiftet navn, Lenin er død og den unge forfatteren Henrik Larsen har nettopp fridd til kjæresten Gertrude. Hun avslår, i hvert fall for øyeblikket. Eventyrlystne Henrik forlater henne og melder seg på en overvintring på Grønland som fangstmann. Oppholdet der introduserer ham for livets ekstremiteter og harde realiteter, spesielt møtet med vitenskapsmannen Holm og den erfarne og vulgære fangstmannen Randbæk. Filmmusikken ved Terje Rypdal bidrar til å skape den mørke stemningen i filmen.

The Cabin in the Woods

Gradient

Hvor: Streaming

For å runde av påsken anbefaler vi hyttefilmen The Cabin in the Woods!

Fem venner drar på helgetur til en avsidesliggende hytte langt inne i skogen. Nifse ting skjer. Høres ut som et klassisk grøsser, ikke sant? Hvis du tror du kan resten av historien må du tro om igjen.

Aktuelt