After yang2 After yang2 After yang2 After yang2 After yang2 After yang2

Førpremiere på After Yang under Hyfer

Torsdag er det duket for eksklusiv førpremiere av Kogonadas anerkjente sci-fi After Yang med Colin Farrell og Jodie Turner-Smith i hovedrollene. Filmvisningen etterfølges av en kort refleksjonssesjon med tre av Norges mest innflytelsesrike forskere innen kunstig intelligens og menneskesinnet.

Diskusjonen blir ledet av Mads Outzen, Kosmoramas filmansvarlig. Dette blir en interaktiv sesjon som reflekterer over temaet kunstig intelligens knyttet til menneskelige følelser og etiske spørsmål i vår tid.

Filmen hadde verdenspremiere i Cannes, etterfulgt av amerikansk premiere på Sundance filmfestival, og har vakt stor begeistring hos filmkritikere så vel som hos publikum.

Visningen er et samarbeid mellom Kosmorama og Hyfer - en framtidsfestival for kunst og vitenskap. Kosmoramas direktør Silje Engeness sier følgende om After Yang og samarbeidet mellom de to festivalene:

Vi er utrolig glade for å kunne holde førpremieren av denne storfilmen før den vises på vanlig kino i Norge. Det er sjeldent å kunne komme vanlig kinovisning i forkjøpet, spesielt når det er så mye "hype" knyttet til filmen. Men Arthaus, filmens distributør, var veldig begeistret for samarbeidet mellom Hyfer og Kosmorama, da det bringer kunst og vitenskap sammen.

Jeg synes After Yang er en veldig god film. Skuespillerne er utrolige, historien er stemningsfull og fascinerende, og Kogonada er en spennende ny regissør. Jeg tror også timingen for filmen er perfekt for vårt samfunn nå. Den stiller spørsmål ved hvor lang dagens teknologi kan komme og hvor nært AI kan simulere ekte menneskelighet. Flere filmer har stilt lignende spørsmål tidligere, men After Yang bringer et forfriskende nytt perspektiv til tematikken.

After yang

After Yang (2022)

TORSDAG 22. SEPTEMBER KL 18.30
NOVA KINOSENTER

Hvor lenge er det egentlig til kunstig intelligens blir så menneskelignende at vi føler sorg når den dør?

Filmen er et lavmælt sci-fi-drama med Colin Farrell og Jodie Turner-Smith. After Yang er en film om familien, livet, sorgen og veien videre. Når Yang – en androide og kjært «familiemedlem» – slutter å virke, prøver Jake (Colin Farrell) å få ham reparert. Yang er det nærmeste Jake kommer å ha en sønn, og han er datterens «bror» og beste venn. Men i prosessen med å bringe Yang tilbake, innser Jake at livet er i ferd med å gli forbi ham. Hvordan kan han finne tilbake til de tette båndene med kona (Jodie Turner-Smith) og datteren?

Kogonada er en sørkoreansk-amerikansk filmskaper og debuterte med filmen Columbus i 2017. Han er for tiden aktuell som regissør av den kritikerroste serien Pachinko på Apple+ sammen med Justin Chon.

Aktuelt