Nettside Generasjon Utøya Nettside Generasjon Utøya Nettside Generasjon Utøya Nettside Generasjon Utøya Nettside Generasjon Utøya Nettside Generasjon Utøya

En samtale om Generasjon Utøya

Professor Anne Gjelsvik og Arbeiderparti-politiker Sofie Rosten Løvdahl møtes for å snakke om den nye dokumentaren Generasjon Utøya.

I Generasjon Utøya følger vi fire unge kvinner som overlevde terroren. De har fortsatt sitt sterke politiske engasjement. Ina Libak var leder for AUF en periode, Kamzy Gunaratnam er varaordfører i Oslo, Line Hoem er med i AP-ledelsen i Møre og Romsdal og Renate Tårnes er rådgiver i Fagforbundet.

Nå kjemper de videre for verdiene de brenner for på vegne av en hel ungdomsgenerasjon.

Filmen vant prisen som beste norske dokumentar i konkurranseprogrammet til HUMAN dokumentarfilmfestival 1. -7. mars:
«Sjeldent har vi sett en mer nødvendig film, med så sterke, sårbare og imponerende hovedpersoner. Vinnerfilmen fanger tida vi lever i, og balanserer hårfint mellom smerte og håp. Heldigvis lander den på håp, et håp som vi sårt trenger,» sto det i juryens begrunnelse.

I forbindelse med visning av Generasjon Utøya på Kosmorama Digital, møttes professor i filmvitenskap Anne Gjelsvik og Arbeiderparti-politiker Sofie Rosten Løvdahl for å snakke om den nye dokumentaren Generasjon Utøya. Mens Løvdahl selv var på Utøya og hadde flere bekjente der, har Gjelsvik tilnærmet seg tema akademisk over flere år. Som forfatter av boken Bearbeidelser – 22. juli i ord og bilder har Gjelsvik i sin nyeste bok tatt for seg hvordan kunstneriske bearbeidelser av terrorhendelsene påvirker våre oppfatninger av hva som skjedde og hva det har betydd for oss.

Hele samtalen kan ses i opptak her, eller du kan høre den i podkastversjon her eller i din Acast-app ved å søke på Kosmorama.

Samtale Generasjon Utøya

Se video av samtalen

Førpremiere med regissørbesøk

Torsdag 29. april inviterer Trondheim Kino til førpremiere på denne tankevekkende, sterke og nydelige dokumentaren, med besøk av regissørene Aslaug Holm og Sigve Endresen. Etter filmen blir det en samtale mellom regissørene og Utøya-overlevende og AUF-politiker Sofie Rosten Løvdahl, ledet av Anne Gjelsvik. Ordfører Rita Ottervik vil ønske velkommen før filmen starter.

Aktuelt