Norwegian Dream Keyart Facebook NO A Wdelivery Norwegian Dream Keyart Facebook NO A Wdelivery Norwegian Dream Keyart Facebook NO A Wdelivery Norwegian Dream Keyart Facebook NO A Wdelivery Norwegian Dream Keyart Facebook NO A Wdelivery Norwegian Dream Keyart Facebook NO A Wdelivery

Billetter til åpningsfilmen NORWEGIAN DREAM

Kosmorama er glade for at NORWEGIAN DREAM blir åpningsfilmen på årets festival, mandag 6. mars. Dermed er det andre år på rad at en trøndersk film blir valgt til å åpne festivalen.

Om NORWEGIAN DREAM:
Robert er 19 år og har reist fra Polen til et kystsamfunn utenfor Trondheim for å betale ned en gjeld. Han begynner å jobbe i en fiskeforedlingsbedrift, hvor han møter kollegaen Ivar – en aspirerende drag queen – som Robert får følelser for. I frykt for å bli avslørt av sine polske arbeidskamerater, holder Robert forholdet skjult. Snart står han overfor et dilemma når en betent arbeidskonflikt bryter ut og Ivar støtter arbeiderne. Robert må velge hvilken av hans norske drømmer som er viktigst for ham.

NORWEGIAN DREAM er et skeivt kjærlighetsdrama som ble filmet på Hitra, Frøya, Orkanger og Trondheim. Regissør Leiv Igor Devold, som selv har norsk-polsk bakgrunn og er bosatt i Trondheim, har laget et sårt drama om hvor vanskelig det kan være å elske andre når man ikke kan akseptere seg selv. Hovedrolleinnhaverne Hubert Miłkowski og trønderske Karl Bekele Steinland leder an et spennende cast med polske, norske og lokale skuespillere.

Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival er blitt arrangert hvert år siden 2005. Det blir også filmvisninger og arrangement andre steder i byen. Programmet slippes i midten av februar.

- Kosmorama er en internasional festival som skal vise det beste av film fra hele verden. Vi syns det er stas at første stopp på filmbilletten er i vårt eget nærmiljø, Trondheim og Trøndelag, sier Silje Engeness, direktør i Kosmorama.

Regissør Leiv Igor Devold er førsteamanuensis ved NTNU og Norwegian Dream er en del av hans forskningsprosjekt innen filmregi.

Aktuelt