Norwegian Dream Still 14 Norwegian Dream Still 14 Norwegian Dream Still 14 Norwegian Dream Still 14 Norwegian Dream Still 14 Norwegian Dream Still 14

Norwegian Dream er årets åpningsfilm på Kosmorama

Kosmorama er glade for at NORWEGIAN DREAM blir åpningsfilmen på årets festival, mandag 6. mars. Dermed er det andre år på rad at en trøndersk film blir valgt til å åpne festivalen.

- Kosmorama er en internasional festival som skal vise det beste av film fra hele verden. Vi syns det er stas at første stopp på filmbilletten er i vårt eget nærmiljø, Trondheim og Trøndelag, sier Silje Engeness, direktør i Kosmorama.

NORWEGIAN DREAM er et skeivt kjærlighetsdrama som ble filmet på Hitra, Frøya, Orkanger og Trondheim over en periode på 26 dager i 2021. Filmen er produsert av Spætt Film fra Trondheim ved produsent Håvard Wettland Gossé. Han var også en av produsentene for TRONDHEIMSREISEN, Kosmoramas åpningsfilm i 2018.

NORWEGIAN DREAM gir en realistisk skildring av to unge menn, en polsk og en norsk, som møtes på tvers av kulturer. Når de utvikler et nært forhold møter de flere utfordringer. Regissør Leiv Igor Devold, som selv har norsk-polsk bakgrunn og er bosatt i Trondheim, har laget et sårt drama om hvor vanskelig det kan være å elske andre når man ikke kan akseptere seg selv. Hovedrolleinnhaverne Hubert Miłkowski og trønderske Karl Bekele Steinland leder an et spennende cast med polske, norske og lokale skuespillere.

Det er grunn til å håpe at NORWEGIAN DREAM vil bane veien for flere filmprosjekter med skeiv tematikk på norske kinoer de neste årene. Det er også den første filmen som portretterer livet som arbeidsinnvandrer fra perspektivet til den aller største innvandrergruppen i Norge, polakkene.

– Det har vært enormt mye arbeid over mange år å lage denne filmen, med innsats fra svært mange både lokalt i Trøndelag og internasjonalt. Det føles veldig riktig at den får møte publikum for første gang, på hjemmebane under Kosmorama i år. Jeg gleder meg veldig til å dele denne historien med festivalpublikummet, sier regissør Leiv Igor Devold.

NORWEGIAN DREAM er støttet av Filminvest, og har også co-produksjonsmidler fra Polen og Tyskland.
Regissør Leiv Igor Devold er førsteamanuensis ved NTNU og Norwegian Dream er en del av hans forskningsprosjekt innen filmregi.


Aktuelt