Mandagsfilmen: La chimera - Fortidens skatter

  • Prinsen 6
  • 15. juli 18:00 20:00
9 16lachimera

Mandagsfilmen 15. juli er La Chimera - fortidens skatter

Toscana, 1980-tallet. Arthur (spilt av stjerneskuddet Josh O'Connor) er en britisk arkeolog på jakt etter sin store kjærlighet. Hans sjette sans for å finne skjulte, antikke skatter har ledet ham til Italia. Her jobber han med en gjeng gravplydrere som tjener raske penger på å selge de historiske objektene de finner på svartebørsen.

Med en herlig 1980-tallskoloritt er La chimera - fortidens skatter en eventyrlig reise mellom det levende og det døde, mellom romantikk og kapitalisme, mellom fest og ensomhet.

Filmen er inspirert av La Grande Razzia, da enkelte italienere begynte å jakte på gravkammere med nedgravde etruskiske skatter som hadde fått ligge i fred i over 2000 år. Andre anså imidlertid objektene som hellige, og var sterkt kritiske til gravrøveriene.

Kanskje er alle i filmen uansett på jakt etter noe man aldri vil klare å finne. Josh O'Connor spiller mot et stort ensemble med herlige karakterer, som inkluderer Isabella Rossellini i rollen som Flora.

La chimera - fortidens skatter er en romantisk, sjarmerende og livlig fabel. Den type film som kan få deg til å se verden med helt nye øyne.

Dette er den fjerde spillefilmen til italienske Alice Rohrwacher. Hennes tidligere filmer Miraklene i Toscana og Lykkelige Lazzaro vant begge priser i Cannes, og filmskaperen har fått rosende ord fra folk som Martin Scorsese, Sofia Coppola og Greta Gerwig. Med sin nye film La chimera deltok hun igjen i hovedkonkurransen i Cannes og har bekreftet sin plass som en av europeisk films fremste regissører.