Kulinarisk kino: BABETTES GJESTEBUD (1987) på K-U-K (utsolgt)

  • Gubalari
  • 08. mars 19:00 22:00
Babettesfeastcover 0

Kjøpmannsgata Ung Kunst (K-U-K) og Kosmorama inviterer til middag og visning av den kulinariske klassikeren Babettes gjestebud (1987) på K-U-K.

K-U-K har på kort tid blitt en viktig del av Trondheims bybilde og kulturliv. Nå inviterer de, i samarbeid med Kosmorama, til en fest av en filmkveld sammen med galleriets restaurant Gubalari. I filmen servers skilpaddesuppe, blinis Demidoff med kaviar, vaktler i sarkofag med foie gras og trøffelsaus, oster fra Auvergne og baba (formkake) med rom og frisk glasert fruktsalat. Under filmvisningen serverer Gubalari sin egen tolkning av disse fem rettene - og vi gleder oss til å smake! Det vil også være mulig å bestille vinpakke til måltidet.


Om filmen:

Babettes Gjestebud (1987)

Babette er mesterkokk i Paris, men må flykte fra revolusjon og opptøyer i den franske hovedstaden. Hun ender opp i Jylland, hvor hun får seg jobb som husholderske for de to døtrene av landsbyens avdøde prest. Når Babette plutselig vinner i et lotteri, bruker hun pengene på å servere et nydelig festmåltid til sine verter og deres naboer. Babettes kokkekunst har til nå vært en hemmelighet, og hun overrasker sine gjester med sine kulinariske spesialiteter, i det hun serverer det perfekte måltid.

Denne filmklassikeren er basert på en fortelling av Karen Blixen og vant Oscar for beste fremmedspråklige film.


Om arrangementet:

Vi oppfordrer deg til å kjøpe billetter sammen med de du vil dra med, slik at dere får sitte ved samme bord. Ta kontakt med oss på admin@kosmorama.no hvis dere har kjøpt billettene separat. Dørene åpner kl.18.00, og filmen starter kl.19.00.