Graded Keystill THEDEATH PIC Graded Keystill THEDEATH PIC Graded Keystill THEDEATH PIC Graded Keystill THEDEATH PIC

The Death of Cinema and My Father Too

  • 100 min
  • Israel
  • Skråblikk
the death 260241
Graded Keystill THEDEATH PIC
The death260267
The death

I regissør Dani Rosenbergs debut glitrer samarbeidet med fjorårets Berlinale-vinner Nadav Lapid (sett på Kosmorama 2020 med Synonyms), som her bidrar i manusarbeidet.

Les mer

Her får vi holde tunga rett i munnen: Dette er en hybrid som veksler mellom fiksjon, dokumentar og hjemmevideo. I filmens univers møter vi Assaf, en regissør som er fullstendig oppslukt i å fange sin døende far på film ved å tvinge familien til å spille roller i en fiksjonsfilm om et mulig angrep fra Iran. Virkelighetens regissør Dani Rosenberg baserer dette på opplevelser med sin egen far.

Dette prosjektet går på bekostning av mye annet, og Assaf klarer ikke å være tilstrekkelig til stede for sin gravide kjæreste. Virkelighetens regissør Dani Rosenberg baserer dette på opplevelser med sin egen far. Med håndholdt kamera prøver filmens Assaf og Rosenberg selv å fryse tid og sted slik at sorgen skal bli enklere å bære. Slik Rosenberg opprinnelig planla å gjøre med sin egen far, spiller Assafs døende far hovedrollen i dramaet om et mulig angrep fra Iran. Klarer han å samle familiemedlemmene til flukten fra Tel Aviv til Jerusalem når bestemor må lage mat til reisen, ekskona lager trøbbel, katten blir borte og hovedpersonen selv, regissørens far, tar det hele med knusende ro? Faren skal dø av kreft eller et angrep fra Iran - samma det. Er dette nattens uro eller bare paranoia? Eller er det faktisk filmens historie? Her trer komediens kraft inn og viser hvor absurd en hverdag i Israel kan være samtidig som vi møter dramaet om å ta farvel og frykten for å miste nåtiden mens den glir gjennom fingrene på oss.


Filmen er tilgjengelig på Kosmorama Digital 8. – 14. mars.

Se film og kjøp billett her

Informasjon

Originaltittel The Death of Cinema and My Father Too
Regissør Dani Rosenberg
År 2020
Lengde 100 min
Land Israel
Språk Hebraisk
Tekst Engelsk
Skuespillere Marek Rozenbaum, Roni Kuban, Noa Koler

Filmen er en del av programserien

Skråblikk