Trondheimsreisen som kulturarv (seminar)

Kjøp billett

Dørene åpner 10.30, seminaret starter 11.00.  

 

Ett år etter at filmen Trondheimsreisen hadde premiere på Kosmorama i 2018, er filmen sett av godt over 30 000 publikummere. Som dokumentarisk arkivfilm er reisen gjennom byen i forrige århundre unik i nasjonal sammenheng.

 

Filmen har formmessige grep som gjør den spesiell også i en internasjonal byfilm-sammenheng. Her er det ikke en kronologisk fremstilling av byen gjennom forrige århundre. Snarere presenteres vi, gjennom et moderne filmspråk, for tematiske bolker som er formet rundt fortellinger om byen fra dens borgere.

 

I dette seminaret setter vi fokus på prosessen med å lage filmen, fra arkivdykkene og restaureringsarbeidet, til det moderne lydarbeidet og musikken som akkompagnerer filmen. I tillegg vil filmens tematiske innhold bli diskutert med spesiell vekt på hvilken rolle den har i et byutviklingsperpektiv. Filmen fremhever Trondheim og byens befolknings identitet gjennom ulike innfallsvinkler og en unik ikke-kronologisk struktur. Seminaret tilbyr et kritisk blikk på hvordan denne identiteten blir formidlet.

 

Seminaret er et samarbeid mellom NTNU, Trondheim Kino, Kosmorama, DHF og Sparebank 1.

Kommentarer

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk