Maryam

Kjøp billett

Maryam er en optimistisk fortelling fra et land hvor patriarkatet fortsatt lever i beste velgående, men endring virker å være innenfor rekkevidde. En ung, talefør lege stiller i lokalvalget. Både familien og samfunnet blir overrasket: En kvinnelig kandidat har de aldri hatt før. Hun blir møtt med både skepsis og latterliggjøring, men gradvis også respekt og beundring. 


Maryam er Haifaa al-Mansours andre film. Hun har tidligere regissert Den grønne sykkelen, som ble en stor publikumsfavoritt da den gikk på Kosmorama i 2013. Med Maryam fortsetter hun å gi oss historier fra Saudi-Arabia fra et kvinnelig perspektiv. I denne filmen er det blant annet interessant å se hvordan den høyt utdannede og kompetente legen må finne seg i mange underlige fordommer bare fordi hun er kvinne. Men det er også spennende å få innblikk i den private og personlige sfæren, der vi får se de nære og varme forholdene i familien hun kommer fra. På mange måter handler filmen om et tema som alltid vil være aktuelt: Du må følge drømmen din, uansett hva det måtte være!


Til visningen kommer menneskerettighetsaktivist og seniorrådgiver i Amnesty International, Ina Tin. Hun har skrevet boka Saudi-Arabia. Sverdet og stemmene, og vil snakke om kvinners rettigheter i Saudi-Arabia i lys av filmen og den internasjonale kvinnedagen.

 

Før visningen av avslutningsfilmen vil vinnerne av Kosmoramas konkurranseprogram New Directors Award annonseres. 

 Kommentarer

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk