The Painted Bird

Kjøp billett

En foreldreløs jødisk gutt reiser fra landsby til landsby på søken etter tilflukt under andre verdenskrig. Hvert sted er han tilsynelatende mindre velkommen enn det forrige. The Painted Bird demonstrerer noe av det mørkeste menneskeheten har å tilby i et postapokalyptisk samfunn fra vår egen fortid. Dette er en særdeles stillferdig fortelling filmet i nydelig 35mm sort-hvitt, noe som i tillegg til å løfte fram vakkert foto, heldigvis også skåner seeren for den verste brutaliteten.


Dette er den første spillefilmen der all dialog er på interslavisk, et semikonstruert språk som er laget for å være forståelig for alle som kan slaviske språk. Ifølge regissøren er dette gjort for at ingen skal føle at handlinga foregår i et spesifikt land, men alle i regionen skal oppleve at historien like godt kunne vært fra deres eget land. 


Romanen som filmen opprinnelig er basert på ble kontroversiell fordi menneskene som terroriserte guttungen først og fremst var vanlige polske bønder, og ikke nazister. The Painted Bird portretterer en uendelig parade av mennesker tappet for empati som vi hovedsakelig er vant med å se i science fiction og zombiefilmer – men her er det vår egen fortid. 

Regissør V
áclav Marhoul vil delta på Q&A etter visningene mandag kl. 18 og tirsdag kl. 14.

 
 

Kommentarer

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk