The Farewell

Kjøp billett

Med et utsøkt blikk for menneskelige relasjoner og dialog, tar regissør og manusforfatter Lulu Wang i sin debutfilm oss med på en rørende fortelling om familie og kulturforskjeller. 


Kinesisk-amerikanske Billi og resten av familien reiser fra USA til Kina for å delta i bryllupet til en slektning. I realiteten er det langt fra en lykkelig begivenhet, for den virkelige grunnen til at familien samles er å ta farvel med bestemoren, som er døende. Det hele kompliseres betydelig ved at bestemoren selv ikke vet at hun er syk, slik skikken gjerne er i Kina. Billi, som er vokst opp utenfor hjemlandet, har problemer med å innfinne seg med familiens avgjørelse om å holde det hemmelig for bestemoren. The Farewell tilbyr et sympatisk og humoristisk blikk på hvordan det kan være å stå med ett ben i østlig og ett i vestlig kultur.


Lulu Wang har skrevet manuset til filmen, som er basert på virkelige hendelser – og virkelige løgner. Wangs imponerende måte å ta sin egen familiehistorie til lerretet har allerede sjarmert utallige filmkritikere og filmelskere. Hovedrolleinnehaver Awkwafina vant som første asiatiske skuespiller noensinne Golden Globe for beste kvinnelige skuespiller i en musikal eller komedie.

Frokostfilm: Visningen onsdag klokken 08.30 inkluderer frokost.Kommentarer

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk