Fuglane

Kjøp billett

Fuglane er et inntrengende portrett av den upraktiske Mattis som i bygda går under kallenavnet «Tusten». Han blir forsørget av søsteren Hege. De bor midt i dype skogen en gang på 1950-tallet. Når Hege blir kjæreste med en tømmerhogger, kjenner Mattis seg overflødig og må velge mellom å forlate redet − eller gi etter for naturens mørke kall. Filmen er basert på Tarjei Vesaas roman av samme navn. Anders T. Andersen har både regi og hovedrolle på denne svart-hvite filmatiseringen, mens Hilde Susan Jægtnes har skrevet manus. 


Andersen stod bak TV-serien Berlinerpoplene etter Anne B. Ragdes roman. Serien vant tre priser under Gullruten i 2008. Andersen mottok også Prix Italia for beste dramaserie, og kom på andreplass i Prix Europa i Berlin samme år.


I Fuglane har han fått med seg et lag av Norges fremste skuespillere. Andrine Sæther spiller søsteren Hege, og Henrik Rafaelsen tømmerhoggeren Jørgen. Den stemningsskapende musikken til filmen er det Fläskkvartetten som står for. 

Manusforfatter Hilde Susan Jægtnes vil være til stede på visningen fredag klokken 18. Etter visningen vil de to holde en samtale for publikum ledet av førsteamanuensis Frode Boasson fra Institutt for språk og litteratur ved NTNU.

 

Kommentarer

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk