Gazas tårer

Kjøp billett

Gazas tårer viser Gaza-krigen som sett gjennom øynene til en gruppe palestinske barn. Filmen formidler et antikrigsbudskap og viser hvordan sivilbefolkningen alltid er de som blir hardest rammet av en krig. 


Regissør Vibeke Løkkeberg dokumenterer desperasjonen og maktesløsheten den palestinske befolkningen opplevde under Israels bombing av Gaza vinteren 2008/2009. Filmen er basert på billedmateriale tatt av befolkningen inne i Gaza mens krigen pågikk samt noe billedmateriale fra de få reporterne som slapp inn. Hollywood Reporter omtalte filmen som «den ultimate antikrigsfilmen». 


Gazas tårer skapte debatt og noen av kritikerne mente den var for Israel-kritisk mens Hamas nesten ikke ble nevnt. Til denne kritikken svarte regissøren at hennes fokus var å få fram at det er de sivile, og ikke Hamas, som blir hardest rammet i en slik krig.


Gazas tårer har vunnet flere priser, blant annet publikumsprisen både i Thessaloniki og i Göteborg, juryens ærespris i filmfestivalen i Abu Dhabi og Golden Award på Gaza Film Festival. Filmen mottok Menneskerettsprisen (Public Liberties and Human Rights Award) under Al Jazeeras internasjonale dokumentarfilmfestival i Doha.

Regissør Vibeke Løkkeberg vil være til stede for å holde en introduksjon før visningen.

Kommentarer

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk