Info

Samfundsmøte: Høyreekstremisme

Det politiske bildet har de siste årene fått føle en sterk vind fra høyre. Fra Gyllent Daggry i Hellas og Jobbik i Ungarn, til Pim Fortuyn og Geert Wilders i Nederland og Front National i Frankrike – en bølge av høyreekstremisme har skylt over Europa.

I fire år har den norske filmskaperen Håvard Bustnes fulgt det greske høyreekstreme partiet Gyllent Daggry fra innsiden. Da alle de mannlige partitoppene ble fengslet i 2013, tok tre kvinner over for å drive partiet fremover, og drev det til å bli Hellas' tredje største politiske parti. Bustnes har gjennom private samtaler og intervjuer forsøkt å forstå tankene og verdiene til de som står på frontlinjen av moderne nasjonalisme.

I tsunamien av ideologier og ytringer som nå har sett offentlighetens lys for første gang på mange tiår, har samfunnet funnet seg selv i en vanskelig posisjon. Kan de liberale verdier som Vest-Europa er bygd på bestå? Bør de bestå? Hvordan skal man diskutere disse meningene uten å nødvendigvis legitimere dem? Hvordan forholde seg til polariseringen som denne utviklingen er et symptom på?

Til samfundsmøtet kommer blant andre filmskaper Håvard Bustnes, for å dele sine erfaringer med å konfrontere de ekstreme ideologiene som er grunnmuren for Gyllent Daggry. Hans film, Hatets vugge, kan du se på Kosmorama.

Kommentarer

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk