Moffie

Kjøp billett

Moffie er en intens og tidvis grusom fortelling om det å være ung mann som ikke passer inn i en kultur som dyrker maskulinitet, rasisme og vold i Sør-Afrika på 80-tallet. Filmens tittel viser til en nedsettende betegnelse på Afrikaans som brukes om homofile – som er noe av det verste en kan være, ifølge mange av karakterene vi møter i filmen.


Nicholas blir sendt til krigen på grensa til Angola for tvungen tjenestegjøring tidlig på 80-tallet. Troppen skal beskytte Apartheid-regimet og nedkjempe kommunisme. Det er likevel ikke krigen som utgjør den største trusselen, men snarere kulturen innad i troppen. Den gjennomsyres av rasisme, homohat og kulturelle konflikter. For Nicholas er den aller største trusselen hans tiltrekning til en medsoldat. 


Tross vonde tema, er Moffie en usedvanlig vakker film. Regissør Oliver Hermanus ble i en artikkel fra Variety kalt Sør-Afrikas mest vitale moderne filmskaper. Filmen bygger opp spenningen på mesterlig vis gjennom både lyd og bilde, og vil få publikum til å sitte på kanten av stolen enten militærstyrken befinner seg i leiren eller i skyttergraven.Kommentarer

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk