Kulinarisk kino: Salmer fra kjøkkenet

Kjøp billett

Velkommen til kulinarisk kino med selveste Bula Neobistro! Det blir filmvisning på Prinsen Kinosenter med servering av femretters fra Bula. Første rett serveres i kinosalen, før turen går videre til restauranten. Les hva kjøkkensjef Reneé Fagerhøi sier om sin matfilosofi og sitt forhold til film:


I mitt daglige arbeid på Bula Neobistro står filmen sentralt som en viktig inspirasjonskilde. Film, musikk og kunst er viktige for å skape den maten vi står for på Bula. Grenseløsheten og friheten som ligger i det å skape film ønsker jeg å ta med meg inn på kjøkkenet. Jeg ønsker å jobbe uten regler og rammer, bare la råvarer og kultur bestemme hva jeg skaper. Nostalgi, trashy, lavkultur, salt, syre, umami, over the top, lekent og ambisiøst er stikkord som beskriver hva vi ønsker å formidle på Bula.


Jeg tar referanser og scener direkte fra film og ned på tallerken. Jeg pakker det ikke inn, jeg overanalyserer ikke, du trenger ikke lese mellom linjene. Jeg lager det jeg ser. Og er det et univers som er grenseløst, så er det Bent Hamer sitt. Bent Hamer har vært en stor favoritt hos meg i mange år, og det er allerede en rett dedikert til han i kokeboken min Fritter shjiten. Det å skulle få lov til å skape et måltid inspirert av hans filmer er både gøy og skummelt. Men mest av alt jævlig spennende.


Jeg gleder meg, håper vi sees!

 

Kommentarer

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk