Info

Kosmorama goes Kawaii

Bli med når vi setter fokus på Japans søteste eksportvare, den pastellfargede verdenen kawaii. I samarbeid med NTNU og The Japan Foundation presenterer vi et heldagsseminar med filmvisning, diskusjoner og Q&As rundt temaet kawaii.

Seminaret ledes av Joshua Paul Dale og Julia Leyda. Dale er forfatter og professor ved Tokyo Gakugei University, hvor han spesialiserer seg innen det nye feltet «cute studies». Leyda er professor i filmvitenskap ved NTNU og har publisert flere artikler om fenomenet kawaii. Begge har hatt en redaktørrolle i boken The Aesthetics and Affects of Cuteness.

Det blir filmvisning med Kamikaze Girls (2004), som er historien om et usannsynlig vennskap mellom Lolita-inspirerte Momoko, og Ichigo som er medlem av en motorsykkelgjeng med bare jenter. Videre går fokuset over på kawaii i anime. Her vil det snakkes om hvordan kawaii har en økende viktig tilstedeværelse i japansk anime, og hvordan kawaii påvirker anime i andre land. Til slutt vises også et utvalg kawaii-klipp fra nylige musikkvideoer, reklamer og live-opptredener som eksempler på hvordan kawaii har spredt seg over flere mediesjangre.

Kawaii-estetikken, som går tilbake minst 900 år i Japan, er betydelig annerledes enn den søte estetikken i vestlige land. Kosmorama Goes Kawaii vil fortelle historien om utviklingen av kawaii i Japan fra antikken til nåtid i kunst, litteratur, mote, tegneserier og så klart anime og film. Publikum er velkommen til å delta under diskusjoner og Q&As, og kawaii-mote og selvpresentasjon tas også godt imot! Hele seminaret vil foregå på engelsk.

Kommentarer

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk