For Sama

Kjøp billett

«Nå ønsker jeg at jeg aldri fødte deg» sier filmskaper Waad al-Kateab på ett punkt i filmen, til datteren hun har dedikert den til. Vi følger al-Kateab fra begynnelsen av opprøret mot den syriske regjeringen i 2012, gjennom innbitte forsøk på å holde stand, redde liv og ikke gi opp drømmen om å leve i Aleppo. Mens bombene faller rundt henne, velger al-Kateab å leve sitt liv på best mulig vis. Hun forelsker seg, gifter seg og får barn. Gjennom filmen håper hun å forklare, og kanskje også rettferdiggjøre, sin avgjørelse om å sette sitt eget og sin families liv i fare ved å bli. 


Al-Kateab filmer seg selv og de rundt henne over flere år, gjennom gode og vonde stunder. Resultatet er intimt, sårt og ærlig. Al-Kateab skyr ikke unna krigens grusomheter, det være venners død eller barn som ikke overlever. For Sama er et rått og brutalt innblikk i krigens konsekvenser og en kvinnes forsøk på å leve med det. Filmen inneholder sterke scener.

Etter visningen onsdag klokken 15.30 vil Katrin Glatz Brubak og Chimaa Zrek holde en samtale om filmen. Glatz Brubakk har jobbet som barnepsykolog i flytkningleire, og Zrek er syrisk flyktning og har skrevet bok om sine egne erfaringer.Kommentarer

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk