Britt-Marie var her

Kjøp billett

Kosmorama har gleden av å invitere til førpremiere på Britt-Marie var her, den nye filmen fra regissør Tuva Novotny. Vi ser frem til å dele denne oppløftende, entusiastiske og humørfylte fortellingen om en kvinnes vei mot selvstendighet på selveste 8. mars.

 

Britt-Marie er 63 år gammel. Hun har gjennom sitt 40 år lange ekteskap stelt med hjemmet, mens mannen har tatt seg av forretningene. Da hun oppdager sannheten bak ektemannens «forretninger», forlater hun ham og står på bar bakke. Hun er for første gang arbeidssøkende, det er finanskrise og etter en utfordrende prosess som aller mest får henne til å føle seg som «en gammel kjerring», finner hun til slutt en jobb i den lille byen Borg. Hennes nye jobb er å trene byens fotballag, en sport hun har lite til overs for. Hennes nye liv byr på utfordringer, nye bekjentskap og en god dose humor.

 

Britt-Marie var her er basert på boken med samme navn av Fredrik Backman, som også står bak blant annet storsuksessen En mann ved navn Ove. Regissør Tuva Novotny er en av Nordens mest kjente skuespillere. Hun har de siste årene gjort seg mer og mer bemerket som regissør med blant annet en av høstens sterkeste norske filmer Blindsone.

 

Kommentarer

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk