Antigone

Kjøp billett

Antigone er en gripende og sterk film fra dagens Montreal. Løst basert på Sofokles greske drama  av samme navn, skildrer den hvordan tragedien rammer en innvandrerfamilie. Søsknene Antigone, Ismène, Étéocle, Polynice og bestemoren Ménécée har flyktet fra krig til trygghet i Canada. Men alt de har forsøkt å bygge opp brister når Étéocle blir skutt og drept av politiet. For å redde familien tar Antigone et vanskelig valg som får store konsekvenser: Hun velger sin egen samvittighet framfor lovens regler.


 Antigone er skrevet og regissert av Sophie Deraspe og er et sterkt familiedrama som viser den harde realiteten mange flyktninger og immigranter møter i Canada i dag. Regissøren fikk ideen til filmen etter en tragisk hendelse som fikk mye oppmerksomhet i Canada i 2008 da politiet skjøt og drepte en ung gutt som het Fredy Villanueva.


Hovedrolleinnehaver Nahéma Ricci  har høstet mange lovord. Hun fikk rollen etter en lang  castingprosess med hundrevis av andre interessenter. Filmen vant prisen for beste canadiske film på den anerkjente filmfestivalen i Toronto og har siden fått mye oppmerksomhet på festivaler verden over.


Kommentarer

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk