Amy

Kjøp billett

Amy er et nært portrett av den talentfulle sangeren Amy Winehouse regissert av Asif Kapadia. Hennes oppvekst og vei til berømmelse framstilles med arkivklipp, intervjuer av de som kjente henne best, og horden av paparazzier som forfulgte henne fram til de siste dagene i hennes liv. Amys musikk rørte en generasjon og fortsetter å gjøre det. Hun er ofte sammenlignet med store artister som Billie Holiday og Ella Fitzgerald, og er ansett som en av Storbritannias største musikk-ikoner. 


Til tross for hennes storslagne stemme og innholdsrike karriere, var Amy plaget av et stort rusproblem. Dokumentaren viser det ekstraordinære livet hennes fra fødsel til død, og seeren får et innblikk i hva som foregikk bak fasaden. Amy Winehouse døde av alkoholforgiftning i juli 2011, 27 år gammel.

Da den kom for fem år siden, ble Amy raskt en av de mest sette dokumentarene på kino i Storbritannia. Filmen har mottatt strålende kritikker og vant Oscar for beste dokumentar under Oscar-utdelingen i 2016.

Visningen introduseres av musikkbibliotekar Bjørnar Bruket fra Rockheim - Det nasjonale museet for populærmusikk.Kommentarer

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk