Adults in the Room

Kjøp billett

Adults in the Room gir oss muligheten til å forstå litt mer av hva som skjedde da Hellas i 2015 talte EU midt imot. Etter å ha blitt presset hardt økonomisk de siste årene sa Hellas nei til å betale ned mer gjeld dersom de ikke fikk reforhandlet vilkårene. Midt i stormen sto den karismatiske finansministeren Yanis Varoufakis. I regissør og manusforfatter Costa-Gavras’ filmatisering spinner fortellingen rundt Varoufakis – som en David mot Goliat, eller en gresk helt i kampen mot kaos.


Mesterregissøren Costa-Gavras har sagt: «Du glemmer aldri landet du kommer fra, særlig hvis det er et land som Hellas.» Som ung emigrerte han til Frankrike og lagde blant annet filmen Z som en kritikk mot datidens militærregime i Hellas.  I Adults in the Room retter han søkelyset mot at det ikke er bankene, men menneskene i Hellas som har lidd mest på grunn av de harde, økonomiske tidene. Filmen er sterkt inspirert av Yanis Varoufakis’ bok med samme tittel som kom ut i 2017. The Guardian mente boka var en av de beste politiske memoarer noensinne. Costa-Gavras på sin side laget en teatral og leken film til tross for et noe dystert tema. Det gjør at mange kaller den for noe av det beste du kan se av infotainment akkurat nå. 

Regissør Costa-Gavras og produsent Michele Ray-Gavras vil være til stede for å introdusere premierevisningen tirsdag klokken 18. Etter filmen vil det bli en samtale mellom Costa-Gavras, Michele Ray-Gavras og filmviter og kulturformidler Kalle Løchen.Kommentarer

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk