Hva er Kosmorama?
Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival er byens og Midt-Norges største filmfestival. Festivalen arrangeres i uke 10. Fra tirsdag til og med søndag presenterer vi et mangfoldig program med håndplukket film fra hele verden. Filmene vises på Prinsen kinosenter. I tillegg vil det også være filmquiz, sosiale arrangement, foredragsrekker, fester, samtaler om film og mer. Vi deler dessuten ut filmbransjens egen filmpris: Kanonprisen, det nærmeste du kommer Oscar i Norge!

Når slippes programmet?
Programmet for 2019 finner du her! Programmet for neste års festival vil komme noen uker før festivalen avholdes.

Kan jeg kjøpe mat på Prinsen Kinosenter?
Ja! Under årets festival hadde vi et helt eget serveringssted i foajeen, drevet av de flinke folka på Cafe Ni Muser.

Hva er aldersgrensen på festivalen?
Kosmorama har generell aldersgrense 15 år. Les mer om aldersgrenser her.

Hvor finner jeg åpningstidene til infoskranken?
Infoskranken er i 2019 åpen på følgende tidspunkter:

  • Onsdag 27. feb – fre 1. mars: 15:00 – 20:00
  • Lørdag 2. mars -søndag 12:00 – 20:00
  • Festivaluka 4. mars – 10. mars: 09:15 – starttidspunkt for dagens siste visning

Hvordan kan jeg delta?
Den enkleste måten er å finne en film i programmet du ønsker å se og kjøpe en billett, enten her på nettsidene eller i billettlukene på Trondheim Kino – akkurat som til en vanlig kinoforestilling. Hvis du ønsker å se flere filmer og delta på andre arrangementer under festivaluka, så kan det lønne seg å kjøpe klippekort eller festivalpass.

Hvor kjøper jeg billetter?
Du kan kjøpe festivalpass til Kosmorama 2019 HER. Du kan kjøpe enkeltbilletter til visninger via programsidene våre, på nettsidene til Trondheim Kino, i billettautomatene til Trondheim Kino eller i kioskene Trondheim Kino har på Prinsen Kinosenter og Nova Kinosenter, samt på infopunktet på Trondheim Torg. Klippekort kan kun kjøpes på Prinsen Kinosenter.

Når må jeg møte opp til forestillingen jeg har kjøpt billetter til?
På utsolgte forestillinger vil ledige plasser i salen selges på nytt som «rush tickets». Hvis du ikke er på plass ved annonsert visningstidspunkt, kan du risikere å miste plassen din. Kjøpte billetter refunderes ikke.

Hva er rush tickets?
Når en forestilling er utsolgt vil det ved ledig kapasitet legges ut rush tickets. For å skaffe deg en slik billett må du henvende deg til billettskranken på Prinsen Kinosenter. Det er en egen kø for rush tickets.

Hva er klippekort?
Klippekort gir deg mulighet til å se fem filmer for prisen av fire, og koster 440 kroner. Klippekort vil være i salg fra programmet er sluppet, og kan kun kjøpes i kiosken på Prinsen Kinosenter.

Hvilke filmer bør jeg se?
Filmene er delt inn i kategorier for å gjøre det lettere for deg å navigere gjennom programmet. Les mer om kategoriene og filmerne på våre programsider.

Hva er Kosmocrew?
Kosmocrew er vår gjeng med frivillige festivalmedarbeidere. Som medlem av Kosmocrew får du et festivalpass som gir deg tilgang til å se så mye film du vil under festivalen. Du er også invitert til egen førpremiere kun for frivillige og selvsagt deltar du på vår avslutningsfest! Vi søker deg som ønsker å bidra til at Kosmorama filmfestival blir fantastisk. Les mer her!

Hvordan møter jeg andre festivalpublikummere?
Prinsen Kinosenter er den naturlige plassen å møtes! Kinolokalene vil være litt som ethvert festivalområde, og mellom filmvisningene kan du slappe av i foajeen med en matbit eller noe å drikke blant andre festivalgjengere.

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk