Mandagsfilmen: Coup de Chance - Et lykketreff

  • Prinsen 6
  • 17. juni 18:00 20:00
04coup de chance review wphm video Sixteen By Nine3000

Mandagsfilmen 17. juni er Coup de Chance - Et lykketreff.

Coup de chance - Et lykketreff er et trekantdrama som byr på både komedie og spenning. Woody Allens nyeste film er en lettbeint, men fengslende utforskning av kjærlighet, drap og moralsk kompleksitet satt til Paris.

Woody Allens nye drama finner sted blant den sofistikerte overklassen i Paris. Filmen følger historien om Fanny, spilt av den fabelaktige Lou de Laâge, som er fanget i et nett av kjærlighet og utroskap med uventede konsekvenser. De kvikke og energiske skuespillerprestasjonene gir denne lette komedien en herlig spennvidde, og historien tar mørke vendinger som vil overraske de fleste.

Tittelen illustrerer temaet som gjennomsyrer filmen, nemlig spørsmålet om hvor stor rolle flaks spiller i livet. Karakterene diskuterer hell og lykke på et filosofisk nivå, noe som gir en viss dybde til det spennende dramaet. Coup de chance - Et lykketreff er Allens femtiende spillefilm, og beviser at han fremdeles er en mesterlig historieforteller.

Woody Allen (f. 1935) er en ikonisk amerikansk filmskaper, skuespiller, forfatter og komiker. Med en karriere som strekker seg over seks tiår, har Allen satt et varig preg på filmverdenen. Han startet karrieren som stand-up-komiker og manusforfatter, før han gikk over til filmens verden på midten av 1960-tallet.

(Sakset fra omtale på TIFF)