Norwegian Dream Still 14 1 Norwegian Dream Still 14 1 Norwegian Dream Still 14 1 Norwegian Dream Still 14 1

Norwegian Dream

  • 90 min
  • Norge, Polen, Tyskland
  • Åpningsfilm
Norwegian Dream Still 14
Norwegian Dream Still 14 1
Norwegian Dream Still 13 1
Norwegian Dream Still 05 1

Årets åpningsfilm på Kosmorama er en realistisk skildring av to unge menn som møtes på tvers av kulturer og utvikler et nært forhold til tross for utfordrende omstendigheter. Norwegian Dream er en heltrøndersk film, spilt inn på Frøya, Orkanger og Trondheim. Dette er første gang den vises for publikum.

Les mer

Robert er 19 år og har reist fra Polen til et kystsamfunn utenfor Trondheim for å betale ned en gjeld. Han begynner å jobbe i en fiskeforedlingsbedrift, hvor han møter kollegaen Ivar – en aspirerende drag queen – som Robert får følelser for. I frykt for å bli avslørt av sine polske arbeidskamerater, holder Robert forholdet skjult. Snart står han overfor et dilemma når en betent arbeidskonflikt bryter ut og Ivar støtter arbeiderne. Robert må velge hvilken av hans norske drømmer som er viktigst for ham.

Regissør Leiv Igor Devold, som selv har norsk-polsk bakgrunn, har laget et sårt drama om hvor viktig det er å akseptere seg selv. Hubert Milkowski og Karl Bekele Steinland glitrer i hovedrollene med overbevisende spill.

Vi i Kosmorama gleder oss til å åpne festivalen med denne tankevekkende og engasjerende filmen! Ekstra stas er det at den er produsert av Spætt Film, og at den regnes som den første profesjonelle spillefilmen med trøndersk hovedprodusent.
Regissør Leiv Igor Devold er førsteamanuensis ved NTNU og Norwegian Dream er en del av hans forskningsprosjekt innen filmregi.

Informasjon

Originaltittel NORWEGIAN DREAM
Regissør Leiv Igor Devold
År 2023
Lengde 90 min
Land Norge, Polen, Tyskland
Språk Polsk, engelsk og norsk
Tekst -
Cast Hubert Milkowski, Karl Bekele Steinland, Øyvind Brandtzæg
Åpningsfilm Norwegian Dream Still 14 1

Filmen er en del av programserien

Åpningsfilm